Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Θ. ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ,ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΑΘΗΝΑ 1/12/2012
Την συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι να εισρεύσουν τα πρώτα χρήματα που είναι απαιτητά από τους φαρμακοποιούς και αφορούν τόσο τις τρέχουσες υποχρεώσεις όσο και τα παλαιά χρέη, ζήτησε από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης , ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. ζήτησε η απόφαση να είναι ομόφωνη και όσοι σύλλογοι δεν συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στην κινητοποίηση να ακολουθήσουν μια ενιαία αγωνιστική γραμμή.
Ο κ. Αμπατζόγλου αναφέρθηκε στην σειρά των επαφών που έχουν  που έχουν γίνει με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους κυβερνητικούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και οι οποίες  θα συνεχιστούν  και την ερχόμενη εβδομάδα.
Όπως ανέφερε αποτέλεσμα  είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η δαπάνη για φάρμακα να προταχθεί από τα χρήματα της δόσης. Επίσης ποσό περίπου 2,6 δις να δοθεί για τις υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ , που έχει μεγάλη σημασία γιατί μόνο αν ο Οργανισμός χρηματοδοτηθεί θα είναι αξιόπιστος και στις πληρωμές του.
Επίσης υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα επιλυθούν από το οικονομικό επιτελείο φορολογικά θέματα που αφορούν τις συστεγάσεις και μεταβιβάσεις φαρμακείων και θα προωθηθεί ο συμψηφισμός.
Ακόμη ανέφερε ότι μετά από  παρέμβαση μας το θέμα των φαρμακείων Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παραπέμφθηκε στην Διεύθυνση Ανταγωνισμού της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο στην κοινοτική ορολογία σημαίνει κατ΄ ουσίαν ότι η χώρα μας είναι υπόλογη.
Επίσης καταγγελία παρέμβαση μας έχει γίνει και στην επιτροπή ανταγωνισμού της χώρας μας για το θέμα των στρατιωτικών φαρμακείων
«Ξέρουμε τι σημαίνει μείωση του τζίρου. Ξέρουμε τι σημαίνει μείωση του κέρδους  και τι σημαίνει αδυναμία ρευστότητας. Όλοι ζούμε από το φαρμακείο μας» κατέληξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελληνίου και τόνισε ότι το μέτωπο των φαρμακοποιών πρέπει να είναι ενιαίο γιατί παρασκηνιακά τα διάφορα συμφέροντα βυσσοδομούν κατά του κλάδου.
Πατείστε ΕΔΩ για να δείτε την εισήγηση του προέδρου του Π.Φ.Σ.
                                ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: