Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

φάρμακα με πίστωση στα Δωδεκάνησα


Ανάσα (και φάρμακα) για χιλιάδες ασφαλισμένους έδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, μοναδικός σε όλη τη χώρα, που αποφάσισε να άρει προσωρινά την αναστολή εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ.

Η πρωτοβουλία του φαρμακευτικού συλλόγου έδωσε την ευκαιρία στον τοπικό βουλευτή του ΠαΣοΚ, πρώην υπουργό Υγείας, Δημήτρη Κρεμαστινό, ο οποίος επικρότησε την απόφαση που « ανακουφίζει χιλιάδες ασφαλισμένους», να παρουσιάσει τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και να εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι «η απόφαση για τον ΕΟΠΥΥ που ελήφθη στο επίπεδο των τριών αρχηγών θα αποδειχθεί ιστορικής σημασίας για την υγεία του ελληνικού λαού».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κρεμαστινός «στις 26 Νοεμβρίου προσκλήθηκα υπό την ιδιότητά μου ως προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων να συμμετάσχω σε σύσκεψη μεταξύ ηγεσίας υπουργείου Υγείας, ΕΟΠΥΥ και Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση στο πρόβλημα των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς.

»Κατά τη συνάντηση τόνισα ότι το θέμα δεν αφορά μόνο τους φαρμακοποιούς αλλά και τους απλήρωτους γιατρούς από τον ΕΟΠΥΥ καθώς και τα απλήρωτα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές. Πρότεινα και έγινε δεκτό από όλους να αναλάβω να ορισθούν συναντήσεις των φαρμακοποιών και με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αντίστοιχα, με συγκεκριμένη πρόταση: Ο προϋπολογισμός του κράτους να καλύπτει πλήρως τον ΕΟΠΥΥ.

»Στις 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ.Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θ. Αμπατζόγλου και αντιπροσωπεία προέδρων φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας, στην Ιπποκράτους. Την ίδια μέρα επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, κ.Φώτη Κουβέλη και του εξήγησα το θέμα και την πρότασή μου, ο οποίος τη θεώρησε απόλυτα λογική.

»Την επομένη, στις 28 Νοεμβρίου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή. Και στις δύο συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ήμουν παρών. Κατά τη συνάντηση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης τους ανακοίνωσε ότι ελήφθη απόφαση σε επίπεδο των τριών αρχηγών ότι ο ο ΕΟΠΥΥ θα χρηματοδοτείται κατευθείαν από τον προϋπολογισμό του κράτους όταν οι εισφορές των ασφαλισμένων δεν επαρκούν.  

»Τέλος, ο Πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Θ. Αμπατζόγλου με ευχαρίστησε δημόσια, παρουσία του κ. Κουβέλη, για την παρέμβασή μου ώστε να δοθεί λύση σε ένα οξύ πρόβλημα που οδήγησε σε απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες πολίτες οι οποίοι εκλιπαρούσαν για τα φάρμακά τους, αφού πολλοί από αυτούς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.
Ο κ. Αμπατζόγλου μάλιστα μου απέστειλε σήμερα επιστολή αιτούμενος τη σύγκλιση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ώστε να πάρει συγκεκριμένη μορφή η κυβερνητική δέσμευση για την οικονομική ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.

Η ιστορική αυτή απόφαση για την υγεία ελπίζω ότι θα υλοποιηθεί και θα λύσει οριστικά αυτό το πρόβλημα».

ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: