Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Θ.Αμπατζόγλου: Ζητάμε την εφαρμογή του νόμου. Ζητάμε συνέπεια από τον ΕΟΠΥΥ Πηγή: PHARMA TEAM: Θ.Αμπατζόγλου: Ζητάμε την εφαρμογή του νόμου. Ζητάμε συνέπεια από τον ΕΟΠΥΥ



“Tα ελληνικά φαρμακεία βιώνουν πλέον συνθήκες άμεσου κλεισίματος» τόνισε ο Θόδωρος Αμπατζόγλου, μιλώντας στην συνέντευξη τύπου του Π.Φ.Σ. με αφορμή την πορεία των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών και την παρουσίαση πανελλαδικής έρευνας της εταιρείας MARC.
«370 φαρμακεία έχουν κατασχετήρια ενώ άλλα 800 βρίσκονται στις «δαγκάνες» του Τειρεσία. Δεν ζητάμε τον …ουρανό με τα άστρα, ζητάμε απλά την εφαρμογή του νόμου, ζητάμε ο ΕΟΠΥΥ να ανταποκριθεί στο χρονοδιάγραμμα και πληρώσει τις οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς.»
Κατά τη συνέντευξη αναδείχθηκε και το ζήτημα της δυσκολίας πληρωμής και από πολίτες των φαρμάκων τους. «Υπάρχουν τεφτέρια στα φαρμακεία. Οκτώ στα δέκα φαρμακεία έχουν βιβλία που κρατάνε τα χρέη πολιτών,  που δεν έχουν χρήματα. Το Φαρμακείο ασκεί κοινωνική πολιτική με τα δικά του χρήματα, κοινωνική πολιτική που δεν ασκεί όπως πρέπει το κράτος, μέχρι εδώ όμως, τέλος, δεν πάει άλλο» σημείωσε με έμφαση ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ.

Με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις με φαρμακεία, ο κος Αμπατζόγλου ανέφερε πως ο ΠΦΣ θα αντιμετωπίσει με κάθε νόμιμο τρόπο ένα τέτοιο ενδεχόμενο που αποτελεί πρακτική εκβιασμού. Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. σημείωσε ακόμη πως παρά την απόφαση του υπουργείου Υγείας, να υπάρχει δίμηνη πίστωση στα φαρμακεία από τις φαρμακαποθήκες, οι πολυεθνικής δρώντας με λογική καρτέλ, δεν την εφαρμόζουν και απαιτούν να πληρώνονται  τοις μετρητοίς!
Ακόμη αναφέρθηκε στο δυσάρεστο γεγονός οτι 1800 εργαζόμενοι στα φαρμακεία έχασαν τις δουλειές  τους μέσα στο 2012 ενώ άλλοι 1700 αναμένονται να απολυθούν λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των φαρμακείων 
Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου και την Έρευνα της MARC



Πηγή: PHARMA TEAM.

Δεν υπάρχουν σχόλια: