Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Τρίτο κρούσμα της γρίπης στην Ελλάδα


Το τρίτο κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα επιβεβαιώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί. Πρόκειται για έναν Έλληνα 21 ετών ο οποίος νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και είναι συμφοιτητής του νεαρού, που νοσηλεύεται με τον ιο Α στο Σισμανόγλειο. Η κατάσταση της υγείας του 21χρονου φοιτητή που προσβλήθηκε από τον ιό της νέας γρίπης και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ είναι άριστη, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Α' Παθολογικής κλινικής και της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου Παύλος Νικολαΐδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ιχνηλατηθεί τα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί του, ενώ υπό επιτήρηση θα είναι στο σπίτι, για επτά μέρες, τα μέλη της οικογενείας του. Ένα ακόμη ύποπτο περιστατικό που εξέτασαν οι γιατροί στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης δεν είχε τελικά προσληφθεί από τον ιό Η1Ν1.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σήμερα το πρωί, προήδρευσε σε σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, της Επιτροπής Παρακολούθησης της Νέας Γρίπης. Ο ίδιος τόνισε πως όλες οι υπηρεσίες υγείας της χώρας είναι σε επιφυλακή.
Ο υπουργός Υγείας έχει επισημάνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τους οικείους των ασθενών, καθώς και για τα άτομα με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή, που βρίσκονται υπό καθεστώς ιχνηλάτησης και διαβεβαιώνει ότι "δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας μας". "Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Δεν χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις πανικός. Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία, οι επιστήμονές μας είναι καταρτισμένοι και οι μηχανισμοί μας σε ετοιμότητα. Θέλω να πιστεύω και εύχομαι να πάνε όλα καλά", καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Αβραμόπουλο.

Αυτή η ανάρτηση είναι παρμένη από τα ΝΕΑ . Άλλη ανάρτηση με θέμα 4ό ή 5ο κρούσμα δεν θα αναρτηθεί γιατί δεν είναι πλέον είδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: