Σάββατο 2 Μαΐου 2009

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ LIFESTYLE ΦΑΡΜΑΚΩΝ







Στις 22-4-2009 εκδόθηκε διευκρινιστική εγκύκλιος για τα lifestyle φάρμακα, στην οποία αναφέρεται ότι«… τα φάρμακα που αντιστοιχούν στις σχετικές ενδείξειςκαι περιλαμβάνονται στο παράρτημα της εγκυκλίου του ΕΟΦ Α.Π.49781/23-7-08 κατόπιν εφαρμογής της υπ. αριθ.ΔΥΓ3α/Γ.Π.84921/2-7-07 ΚΥΑ (σ.σ. δηλαδή τα lifestyle φάρμακα) αποζημιώνονται εφόσον συνοδεύονται από αιτιολογημένη γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού,η οποία θα συσχετίζει την ένδειξη του φαρμάκου μετην παθολογική κατάσταση του ασθενούς.
Η δαπάνη απόκτησης των εν λόγω φαρμακευτικών καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία, όταν υφίσταται αναγκαιότητα συνταγογράφησης λόγω συνύπαρξης παθήσεων, που σύμφωνα με την ανωτέρω γνωμάτευση προκαλούν ή επάγουν δυσλειτουργίες ή προβλήματα που συμβάλλουν στη νοσηρή κατάσταση του ασθενούς.
Υπενθυμίζεται ότι ο σχετικός νόμος (3457/06) προβλέπει τη μη κάλυψη ενδείξεων φαρμάκων και όχι καθ’ αυτών των φαρμάκων».
Σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο όλα τα ασφαλιστικά ταμεία υποχρεούνται να αποζημιώνουν τα φάρμακα lifestyle εφόσον έχουν γνωμάτευση, η οποία θα συσχετίζει την ένδειξη του φαρμάκου (π.χ. στυτική δυσλειτουργία) που θα αναγράφεται στη συνταγή του ταμείου, με την παθολογική κατάσταση του ασθενούς(π.χ. σακχαρώδης διαβήτης) που θα αναγράφεται στη γνωμάτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: