Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Προς
Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους
της χώρας

Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. συνεδρίασε στις 12/5/2010 και εκτίμησε συνολικά όλη την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά τη συνάντηση με την Υπουργό Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη και άλλα κυβερνητικά στελέχη, για τα κρίσιμα επαγγελματικά θέματα που αναφέρονται στο μνημόνιο συνεργασίας Κυβέρνησης – Δ.Ν.Τ.
Από την πλευρά της Κυβέρνησης δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι όλα τα ζητήματα που προέκυψαν θα συζητηθούν με τον Π.Φ.Σ. και οι λύσεις που θα επιλεγούν - χωρίς να υπάρξει κυβερνητικός αιφνιδιασμός - θα σέβονται το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Φαρμακείου σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. με τα δεδομένα αυτά αποφάσισε ότι σε αυτή την φάση δεν υπάρχει λόγος κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων και ρίχνει όλο το βάρος των προσπαθειών του προς την κατεύθυνση υποβολής προτάσεων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στόχο την εξασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς άσκησης του λειτουργήματός μας με συνεχή αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο.

Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. συγχαίρει τους φαρμακοποιούς σε όλη την χώρα που με πρωτοφανή ενότητα , ομοψυχία και ταχύτητα , κινητοποιήθηκαν εντός του αγωνιστικού πλαισίου , που προσδιόρισε ο Π.Φ.Σ.. Μικρές αδυναμίες που εντοπίσθηκαν σε περιορισμένη κλίμακα, πιστεύουμε ότι θα εξαλειφθούν στο μέλλον και προς την κατεύθυνση αυτή θα κινηθεί ο Π.Φ.Σ. συνεργαζόμενος με τους τοπικούς συλλόγους.


Σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη σας ότι ο αγώνας τους ήταν αποτελεσματικός και άφησε παρακαταθήκη για το μέλλον.


Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. θα σας ενημερώσει αναλυτικότερα , μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων με την Κυβέρνηση , οπότε και θα έχουμε την δυνατότητα να είμαστε πιο συγκεκριμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: