Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

) Οι διαβεβαιώσεις της υπουργού Οικονομίας στον Π.Φ.Σ.      Φ.Κ 10-5-10
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Φαρμακευτικού Κόσμου" οι διαβεβαιώσεις της υπουργού Οικονομίας, που οδήγησαν τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο στην πρόταση για αναστολή των κινητοποιήσεων του κλάδου ήταν οι παρακάτω:
1. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα ανωνύμων εταιρειών (Α.Ε) στη νομική μορφή του φαρμακείου.
2. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του φαρμακείου.
3. Δεν πρόκειται να θιχτούν τα πληθυσμιακά και χωροταξικά κριτήρια για την ίδρυση φαρμακείου, με το δεδομένο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια περίθαλψη την οποία εξυπηρετεί το ελληνικό φαρμακείο.
4. Όσον αφορά το περιθώριο κέρδους, η κα Κατσέλη ζήτησε τη συμβουλή του κλάδου και το διάλογο προκειμένου η κυβέρνηση να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις, εκθέτοντας τις παρακάτω σκέψεις της:
α) να υπάρξει πριμοδότηση της κερδοφορίας των μικρών φαρμακείων.
β) να επιδιωχθεί η πρόσληψη φαρμακοποιών ως υπαλλήλων σε μεγάλα φαρμακεία, αναλογικά με το τζίρο των φαρμακείων.
γ) να αποφευχθούν τα φαινόμενα υποκατάστασης του επιστήμονα-φαρμακοποιού από πρόσωπα άσχετα με το επάγγελμα (φαινόμενα επινοικιάσεως αδειών, συγγενείς πίσω από τον πάγκο αντί του φαρμακοποιού κλπ).
δ) όσον αφορά τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. (OTC) η υπουργός δεν δεσμεύτηκε στο θέμα του περιθωρίου κέρδους τους, αλλά διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι θα παραμείνουν στην επαγγελματική ύλη του φαρμακείου.
5. Η υπουργός εκτίμησε ως σημαντική τη συμμετοχή του κλάδου στο θέμα της μείωσης των τιμών των φαρμάκων (ανατιμολόγηση).
6. Τοποθετήθηκε ιδιαίτερα θετικά στο θέμα των συγχωνεύσεων των φαρμακείων σε μεγαλύτερες μονάδες, με τη θέσπιση κινήτρων για τη χρηματοδότησή τους και την εκμετάλλευση των επιδοτήσεων του ΕΣΠΑ για το σκοπό αυτό.
7. Τέλος, η υπουργός δεσμεύτηκε για την παράταση της διάθεσης των αποθεμάτων των φαρμάκων σε τιμές προ ανακοστολόγησης, για 10 επιπλέον ημέρες για τα φαρμακεία και 5 για τις φαρμακαποθήκες.[Image]
(υπογράμμιση δική μας: ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 13/05)

Εικόνες και βίντεο σε αυτή την ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: