Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Π.Φ.Σ. ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ


Προς
Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους
Της χώρας



Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου , συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. , αποτελούμενης από τον πρόεδρο κ. Δημ. Βαγιωνά, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Κ. Θεοδοσιάδη και το μέλος του Δ.Σ. κ. Ι. Μακρυγιάννη, με την Υπουργό Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κομνηνό.
Στην συνάντηση η κυρία Υπουργός ενημέρωσε τον Π.Φ.Σ. για τις προγραμματιζόμενες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στον χώρο του Φαρμάκου και ειδικότερα την επανατιμολόγηση των φαρμάκων , την λίστα , την μηχανογράφηση ιατρείων – φαρμακείων – νοσοκομείων και την ανάγκη στήριξης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.
Στην συνέχεια όμως έθεσε προς συζήτηση θέμα μείωσης του ποσοστού κέρδους του Φαρμακείου αρχικά για τα 89 φάρμακα «υψηλού κόστους» και κατόπιν για διαφοροποίηση του ποσοστού κέρδους για τα γενόσημα φάρμακα ή για κλιμακούμενο ποσοστό κέρδους , μειούμενο όσο αυξάνεται η τιμή του φαρμάκου.
Στα θέματα που άπτονται του ποσοστού ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Δημ. Βαγιωνάς ήταν απόλυτος και κατηγορηματικά αντίθετος τονίζοντας ότι «δεν συζητούμε μείωση ποσοστού κέρδους και ενδεχόμενη επιμονή της Κυβέρνησης θα αποτελέσει αιτία πολέμου».

Τέθηκε επίσης εκ μέρους του Π.Φ.Σ. το θέμα της διάθεσης των αποθεμάτων φαρμάκων μετά την μείωση των τιμών , ζητώντας εξάμηνη μεταβατική περίοδο και λογιστική μείωση – έκπτωση επί των ακαθάριστων εσόδων το 2010.
Συνάδελφοι
Οπως αντιλαμβάνεσθε τα ζητήματα που τίθενται πλέον από κυβερνητικής πλευράς είναι ιδιαιτέρως σοβαρά. Από πλευράς Π.Φ.Σ. υπάρχει διάθεση συνεργασίας με την Κυβέρνηση και ουσιαστικής συμβολής στην εξοικονόμηση δαπανών υπέρ των Ασφαλιστικών Ταμείων , αλλά σε καμιά περίπτωση δεν συζητείται θέμα ποσοστού κέρδους .
Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. θα συνεδριάσει την Τετάρτη 13/1/2010 και θα εξετάσει όλα τα παραπάνω ζητήματα , προγραμματίζοντας τις περαιτέρω κινήσεις του. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση σας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Φ.Σ.


ΔΗΜ.ΒΑΓΙΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: