Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Π.Φ.Σ. ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το δημοσίευμα της Εφημερίδας « Ελευθεροτυπία» με θέμα «κύκλωμα στα φάρμακα» το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου επισημαίνει :

« Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι εμπλεκόμενοι φαρμακοποιοί είναι φαρμακοποιοί νοσοκομείων και κατά συνέπεια δεν υπάγονται στον Π.Φ.Σ. που εκπροσωπεί 11.500 φαρμακοποιούς με ιδιωτικά φαρμακεία. Η ουσία όμως του προβλήματος είναι η κατευθυνόμενη και πριμοδοτούμενη συνταγογραφία που δυστυχώς διογκώνει τις δαπάνες της Φαρμακευτική Περίθαλψης , οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα σχετικά με τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων σε φάρμακα και τελικά απομυζά τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ο Π.Φ.Σ. επανειλημμένα έχει καταγγείλει δημόσια και συγκεκριμένα, παρόμοια φαινόμενα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μάλιστα , έχει κινηθεί αστραπιαία και έχει τιμωρήσει μέσω των πειθαρχικών του οργάνων όσους φαρμακοποιούς μέλη του έχει - κατά καιρούς - εντοπίσει με ανάλογη δραστηριότητα και παράλληλα έχει προτείνει σε όλους κατά το παρελθόν Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη λήψη θεσμικών μέτρων που ουσιαστικά δεν θα αφήνουν περιθώρια στη δράση ατόμων που λυμαίνονται το Δημόσιο χρήμα .

Ο Π.Φ.Σ. υπενθυμίζει προς όλους τους Υπουργούς που είναι συναρμόδιοι στο θέμα παραγωγής και διάθεσης των φαρμάκων ότι η σταθερή μόνιμη ειλικρινής και εντός των θεσμικών πλαισίων συνεργασία της Πολιτείας με το Σύλλογο , θα λειτουργήσει θετικά υπέρ της βιωσιμότητας των Ασφαλιστικών Ταμείων και της καλύτερης δυνατής Φαρμακευτικής Περίθαλψης προς τους Ασφαλισμένους , απομονώνοντας συγχρόνως όσους αισχροκερδούν δραστηριοποιούμενοι στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Εκ του Π.Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: