Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Π.Φ.Σ.


Τις παρακάτω προτάσεις εισηγήθηκε, ο τακτικός αντιπρόσωπος του Φ. Σ .Θεσσαλονίκης Δημήτρης Καραγεωργίου στη Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. στις 12/12/2009 στο θέμα ημερησίας διατάξεως προυπολογισμος 2010 ως συνοδές δράσεις των οικονομικών μεγεθών και έγιναν αποδεκτές από αυτή.



1. α) Δημιουργία επαγγελματικού ταμείου σε εθελοντική βάση. Χρηματοδότηση , νομικής και οικονομικής υποδομής (αναλογισμός).


β) Υποβοήθηση ανοίγματος και λειτουργίας εσωτερικών λογαριασμών για νέους ( ασφαλισμένους μετά το 1993) στο ΤΣΑΥ. Προκήρυξη διαγωνισμού-πρόσκληση ενδιαφέροντος για το σχετικό αναλογισμό.


2.Δημιουργία Ινστιτούτου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ανάπτυξης.(CPD). Σ’ αυτό να συμπεριληφθούν όλες οι επιστημονικές φαρμακευτικές εταιρίες.


3. Ο Π.Φ.Σ. να εκπροσωπείται σ’ όλα τα όργανα και τις επιτροπές του PGEU.( επιτροπή φαρμακοοικονομίας, συμβουλευτική επαγγελματική επιτροπή)


4.Να προχωρήσει η αναπτυξιακή πρόταση φαρμακευτικών αγρών και καλλιεργειών φαρμακευτικών φυτών και κήπων. Να αξιοποιηθεί η εμπειρία και η γνώση τις εθνοφαρμακολογίας.


5.Να δημιουργηθεί επιτροπή εξέτασης και παρέμβασης στον νέο τρόπο φαρμακοεπαγρύπνησης και συμβολισμών για τη χρήση των φαρμάκων.


6.Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση επιτροπή που να προωθήσει τη συντήρηση και ανάπτυξη του portal. Τη δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης και ψηφιοποίησης της νομοθεσίας. Την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στη σύνδεση των φαρμακείων με τα ασφ. Ταμεία και τα λογισμικά διανεμητικών λογαριασμών και δικτύωσης των φαρμακευτικών συλλόγων.


7.Αλλαγή του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του ΠΦΣ ώστε αυτοδικαίως οι πρόεδροι των ΦΣ να παρευρίσκονται στην ΓΣ του ΠΦΣ χωρίς ψήφο και με δικαίωμα λόγου εφ’ όσον το κρίνει η ΓΣ.


8.Οργανωμένη επικοινωνιακή πολιτική με έμφαση στις εκδηλώσεις και την προστιθέμενη αξία του φαρμακοποιού προς το κοινό.


9.Ουσιαστική αλλαγή στο ΦΔ όπου μόνο χώρος ελευθέρου διαλογισμού και προώθησης φαρμακευτικών και ευρύτερων κοινωνικών ασφαλιστικών θεμάτων νοείται.


10.Μόνιμη επιτροπή παρακολούθησης θεμάτων φαρμακοοικονομίας νομικών θεμάτων φαρμακευτικής περίθαλψης (Παρακολούθηση Ελληνικού και Ευρωπαϊκού δικαίου ,θεμάτων οικονομικής και κοινωνικής αντιμετώπισης , μελέτη-αξιολόγηση φαρμακευτικών καινοτομιών , ποιοτική επιστημονική πληροφόρηση).


11.Επιτροπή για θέματα καλλυντικών , παραφαρμακευτικών που να εισηγηθεί την ποιοτική αναβάθμιση της σχετικής αγοράς και να μελετήσει την υπόθεση «Παραφαρμακείο».



Οι επιτροπές να αποτελούνται από μέλη του ΔΣ ΠΦΣ , αντιπροσώπων στην ΓΣ ΠΦΣ φαρμακοποιούς εξειδικευμένων στα υπό εξέταση θέματα και όπου απαιτηθεί καθηγητές πανεπιστημίων.


Να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εισηγήσεων ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει η εξέταση των προτάσεων από το ΔΣ ΠΦΣ και να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του .


Ο ΠΦΣ μέσα από το κονδύλι κινήσεων μελών να αποζημιώνει τις κινήσεις των μελών των επιτροπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: