Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση ΦΣΑ προς τα μέλη του 14/4/11

ΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ- ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΣΑ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Α)ΟΠΑΔ :
Χθές, 13-4-2011 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΑ προσήλθε στα γραφεία του ΟΠΑΔ, όπου πραγματοποιήθηκε η ορισθείσα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ταμείου κ.Σουλιώτη.
Κατά την συνάντηση αυτή συζητήθηκαν όλα όσα αφορούσαν τις άμεσες πληρωμές μας, και το μέλλον αυτών. 
·         Κατά τις πρώτες προωθήσεις των πληρωμών μας με το νέο σύστημα του ΟΠΑΔ που είναι πλέον ταμείο, προέκυψαν προβλήματα από τους Παρέδρους που υπογράφουν τα εντάλματά μας, και οι οποίοι μη γνωρίζοντας το αντικείμενο ζητούσαν γραφειοκρατικές διαδικασίες που δεν προέκυπταν από πουθενά, όπως π.χ. έλεγχος συνταγών, θεωρημένα τιμολόγια κ.λ.π.
·         Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρης   (υπεύθυνος των Παρέδρων) με έγγραφό του, απλοποίησε την διαδικασία, υποχρεώνοντας τους Παρέδρους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Παρέδρου του ΟΑΕΕ , ο οποίος υπογράφει χωρίς κανένα έλεγχο των τιμολογίων, παρά μόνο με την κατάσταση υποβολής των λογαριασμών από τον ΦΣΑ.
·         Εκταμιεύτηκαν χθές 13-4-2011 και δόθηκαν στον ΟΠΑΔ, σύμφωνα με το υπ.αριθ.  Φ2/5/9037/1474/13-4-2011 επισυναπτόμενο έγγραφο που σας παραθέτουμε 250 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 143.318.944,61 εκ. ευρώ αφορούν οφειλές του ταμείου έως και τον Οκτώβριο του 2010 προς τα φαρμακεία όλης της χώρας. Σας επισυνάπτουμε και αυτό τον κατάλογο.
·         Οι πληρωμές μας από τούδε και στο εξής, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΔ, θα γίνονται με την ταχύτερη δυνατή διαδικασία και θα έχουμε καθημερινή ενημέρωση, η οποία θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.fsa.gr, μετά τις 2:00 το μεσημέρι.
Το Δ.Σ. του ΦΣΑ εκτιμώντας όλα τα ανωτέρω αλλά και λαμβάνοντας υπόψη του, ότι λόγω των αργιών του Πάσχα οι εργάσιμες ημέρες είναι λίγες, αποφάσισε να δώσει προθεσμία μέχρι τις 30-4-2011 για υλοποίηση όλων όσων έχουν υποσχεθεί, επανερχόμενοι σε κινητοποίηση με άρση της πίστωσης στον ΟΠΑΔ από 1 Μάιου, αν και εφόσον δεν έχουν επιτευχθεί οι πληρωμές μας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: