Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Το ΜΕGA... ξαναχτυπά!

                                                                                                ΠΡΟΣ
                                                                           ΜΕΓΑ-ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.
                                                                        Υπ’ όψιν:          Δ/ντή Ειδήσεων

                                                                        Κοιν.:               ΕΣΗΕΑ
            Κύριοι,
            Με οργή, αλλά όχι έκπληξη, παρακολουθήσαμε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού σας, ρεπορτάζ για την φοροδιαφυγή, κατά το οποίο παρουσιάσατε μια κάρτα με τους οφειλέτες του Δημοσίου, η οποία περιελάμβανε σε περίοπτη θέση,  γενικά τους φαρμακοποιούς.
  Γνωρίζουμε βέβαια ότι στον κλάδο μας, όπως και σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, υπάρχουν εξαιρέσεις που μπορεί να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΟΥ, αλλά δεν μπορεί για αυτές τις εξαιρέσεις να διασύρεται όλος ο κλάδος, τη στιγμή μάλιστα που ο συγκεκριμένος όχι μόνο δεν χρωστά στο Δημόσιο, αλλά είναι ο μόνος που το έχει πιστώσει επί σειρά μηνών, χορηγώντας φάρμακα στους ασφαλισμένους του χωρίς να τα πληρώνεται.
Προφανώς, το ρεπορτάζ αναφερόταν σε κάποιους, οι οποίοι έχουν επιβεβαιωμένες οφειλές άνω των 200.000 Ευρώ και δεν αφορά ολόκληρο τον κλάδο. Όμως, έτσι όπως παρουσιάστηκε το θέμα, αναρτώντας στην οθόνη λίστα που στην κορυφή της υπήρχε η λέξη «φαρμακοποιοί», με φόντο ένα φαρμακείο, αντιλαμβάνεστε ότι όλοι σχεδόν οι τηλεθεατές, συνέδεσαν τη φοροδιαφυγή με τους φαρμακοποιούς.
Είναι άραγε τυχαία η επιλογή του χρόνου για την παρουσίαση του θέματος αυτού, έτσι όπως το παρουσιάσατε; Μήπως έχει να κάνει με την επικείμενη κινητοποίηση μας εναντίον του Δημοσίου;
             Θεωρούμε ότι αυτή η στιγμή ακριβώς, επελέγη αποκλειστικά και μόνο για την κατασυκοφάντηση του κλάδου.  
            Αλήθεια, ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν έχει τέτοια κρούσματα; Ούτε ο πολιτικός κόσμος;
Γιατί αυτοί δεν παρουσιάστηκαν στην κάρτα σας και μάλιστα στην κορυφή της λίστας; Αν θέλατε να αναδείξετε το πρόβλημα, θα μπορούσατε να μην αοριστολογείτε, αλλά να αναφερθείτε σε συγκεκριμένους συναδέλφους, πράγμα το οποίο και εμείς θα θέλαμε.
Για την ενημέρωση σας, αναφέρουμε ότι το 2007, βάσει ανακοίνωσης του Υπουργείου Οικονομικών, οι φαρμακοποιοί βρίσκονταν πρώτοι στη λίστα των φορολογικά ενήμερων επαγγελματιών, διότι μη φορολογικά ενήμερος φαρμακοποιός δεν έχει τη δυνατότητα είσπραξης των χρημάτων του από τα ασφαλιστικά ταμεία. Άλλωστε, πως μπορεί να είναι αλλιώς από τη στιγμή που το 80% των πωλήσεων του φαρμακείου γίνεται μέσω ασφαλιστικών ταμείων, για τα οποία εκδίδονται τιμολόγια.
Δεν μας ενοχλεί η αναφορά σας σε ορισμένους φαρμακοποιούς που πιθανώς έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, μας εξοργίζει όμως η γενίκευση του προβλήματος και η στοχοποίηση του κλάδου μας, τη δεδομένη στιγμή. Αυτό, προστίθεται στα διάφορα κοσμητικά επίθετα που έχετε κατά καιρούς στολίσει τους φαρμακοποιούς, κατηγορώντας τους ως «ανάλγητους, κερδοσκόπους και χωρίς τσίπα».
Δεν θα θέλαμε να σας πούμε τι σκεπτόμαστε εμείς για αυτούς που έχουν ως σημαία τους την παραπληροφόρηση, γιατί και αυτό ακόμα χρειάζεται…. ταλέντο και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.
Αφουγκραστείτε όμως τι λέει ο κόσμος για το κανάλι σας, και ας μιλήσει αυτός για εμάς. 
                                                                      
Μετά τιμής,
Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωνσταντίνος Λουράντος                                                             Ηλίας Γιαννόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: