Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ - ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΜΑΪΟΥ

Στο ΦΕΚ 559Β/8.4.2011 δημοσιεύθηκε ο κατάλογος των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που χορηγούνται με ιατρική συνταγή και δεν αποζημιώνονται από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ο κατάλογος αναθεωρείται και συμπληρώνεται τουλάχιστον κατ’ έτος από την Ειδική Επιτροπή κατάρτισης συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.
Η απόφαση αυτή ισχύει από 2.5.2011.
 ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ


 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΌΛΙΟ ΤΟΥ MY PHARM  ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ:

Αρνητική Λίστα Φαρμάκων σε ισχύ από 2 Μαΐου 2011

Εκδόθηκε η νέα Αρνητική Λίστα Φαρμάκων που θα ισχύσει από 2 Μαΐου 2011.
Περαστικά μας!
Το Κράτος βρήκε ένα πολύ έξυπνο τρόπο μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης τοποθετώντας πάρα πολλά φάρμακα εκτός λίστας. Δεν εχουν καταλάβει οτι αυτό κάποια στιγμή θα τους γυρίσει σα μπούμερανγκ.
Στο εξής ο παππούς που υποφέρει από δυσκοιλιότητα θα πληρώνει το γνωστό σιροπάκι του, εκτός κι αν είναι τυχερός και πάσχει από ηπατική εγκεφαλοπάθεια. Τα πιο συνηθισμένα αγγειοδιασταλτικά είναι επίσης εκτός λίστας.
Όποιος θα έχει την ατυχία να ασθενήσει από οποιαδήποτε δερματοπάθεια, θα βρεθεί προ απροόπτου αφού θα χρειαστεί αν πληρώσει από την τσέπη του σχεδόν όλες τις υπάρχουσες αλοιφές και κρέμες. Φυσικά η ακμή θα γίνει πολύ της μόδας αφού όλα τα δερματικά σκευάσματα κατά της ακμής τίθονται εκτός λίστας. Δε το συζητάμε για σεξ... ξεχάστε το... τα διεγερτικά στύσης είναι φυσικά εκτός λίστας, όμως ο κόσμος δε χρειάζεται να στενοχωριέται και τόσο γιατί τα αντικαταθλιπτικά που θα χρειαστεί λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης της σεξουαλικής ανάγκης συνεχίζουν να γράφονται. Ενδοαρθρικές ενέσεις υαλουρονικού οξέος εκτός λίστας. Πάσης φύσεως αντισηπτικά ακόμα και αυτά της στοματοφαρυγγικής κοιλότητας μόνα ή σε συνδυασμό με τοπικά αναισθητικά εκτός λίστας.
Βλεννολυτικά: Αμβροξόλη, ακέτυλοκυστεΐνη, βρωμεξίνη, καρβοκυστεΐνη σε κάθε τους μορφή ή ένωση εκτός λίστας.
Αντιβηχικά: Βουταμιράτη, Πεντοξυβερίνη, ζιδεπρόλη, λεβοδροπροπιζίνη εκτός.... θα μας κόψουν και το βήχα.
Το πιο γνωστό φάρμακο για ιλλίγους πάλι εκτός λίστας, εκτός και αν οι ίλλιγοι είναι αποτέλεσμα χρόνιων νοσημάτων.
Οφθαλμολογικά και ωτικά φάρμακα; Σχεδόν όλα εκτός λίστας.
Αυτά ήταν κάποια από τα φάρμακα που εκτοπίστηκαν από τη συνταγογραφία με τη νέα λίστα, έχει κι άλλα πολλά αλλά

Δεν υπάρχουν σχόλια: