Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ανδρεας Γαλανοπουλος

Χθες, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε συνάντηση που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων, προανήγγειλε δέσμη 16 παλιών και νέων μέτρων που θα επεκταθούν στο επόμενο έτος με στόχο τη μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης κατά ένα εκατομμύριο ευρώ. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν ειδικές ανακοινώσεις σχετικά με τον τρόπο μείωσης του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%, από το 35% που είναι σήμερα, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Το υπουργείο προχώρησε και στην τρίτη για εφέτος έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων, όπου προβλέπονται νέες μειώσεις και η οποία θα ισχύσει από 15 Ιανουαρίου 2012. Σημειώνεται ότι μεταξύ των νέων μέτρων εξετάζονται και αλλαγές στο ποσοστό συμμετοχής ασφαλισμένων στα φάρμακα.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, τον Ιανουάριο θα είναι έτοιμο νομοσχέδιο-σκούπα για μια σειρά θεμάτων, από μέτρα για το φάρμακο έως και την οργάνωση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στην περίθαλψη. Ερώτημα είναι εάν το σχέδιο νόμου θα συμπεριλάβει αλλαγές στον τρόπο λήψης ειδικότητας από απόφοιτους Ιατρικών Σχολών και το διοικητικό πρότυπο των νοσοκομείων (συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών μονάδων), αφού κατά τη συνάντηση που είχε προχθές ο υπουργός με εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, δεν υπήρξε συμφωνία. Ο ίδιος είπε ότι θα προσπαθήσει ξανά για τη συνεννόηση, άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία της κυβέρνησης.

ΧΟΛΕΒΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ
ΔΗΛΑΔΗ, ΘΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΜΕ 15% ΚΑΙ ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ 8%. ΘΑ ΤΟ ΠΩ, ΚΙ ΑΣ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΠ΄ΤΟ ΚΚΕ .ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ  ΠΡΩΗΝ ΚΝΙΤΕΣ ( ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΡΗΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΙΣΙΠΙΔΕΣ ΜΑΟΪΚΟΥΣ) ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: