Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.ΤΟΥ Π.Φ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΕΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΑΦΟΡΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΕΓΩ ΤΤΙΣ ΑΝΕΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ BLOG.
From: Γιάννης Παπαδόπουλος [mailto:gianpap@otenet.gr] 

Sent: Thursday, December 29, 2011 4:29 PM
Subject: FW:

1.       Σήμερα Πέμπτη 29/12  έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας  ΠΦΣ-ΦΣΑ (ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ)  με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ( ΤΣΙΠΡΑΣ- ΔΡΙΤΣΑΣ- ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ –ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ),  στα γραφεία του ΣΥΝ, σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα που κράτησε πάνω από μια ώρα. Μετά την σύσκεψη έγιναν δηλώσεις στην ΕΡΤ, που σας τις παραθέτουμε , όπως τις απομαγνητοφώνησε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο - Δηλώσεις
Με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΝ ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ:
Το εμπάργκο σε φάρμακα αλλά και η πιστωτική ασφυξία από την πλευρά των πολυεθνικών του φαρμάκου αλλά και των τραπεζών, σε συνδυασμό με την αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών ταμείων, έχει οδηγήσει χιλιάδες φαρμακοποιούς στη χώρα σε συνθήκες χρεοκοπίας, αφού αδυνατούν να προπληρώσουν προκειμένου να αγοράσουν φάρμακα.
Σε τελική ανάλυση αυτή την κατάσταση την πληρώνει ο ασφαλισμένος, ο καταναλωτής. Έχουμε φτάσει να έχουμε κρούσματα ασφαλισμένων, καρκινοπαθών που δεν βρίσκουν φάρμακα στα φαρμακεία του ΙΚΑ και κάνουν μέχρι και 20 ημέρες προκειμένου να βρουν φάρμακα, παρακαλώντας στο τέλος κάποιον γνωστό τους φαρμακοποιό να προπληρώσει αυτός φάρμακα αξίας χιλίων, δύο χιλιάδων ευρώ. Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα σήμερα. Μια κατάσταση φρίκης. Το μνημόνιο και αυτή η πολιτική μας οδηγούν σε καταστάσεις κοινωνικής φρίκης. Και ο ατσαλάκωτος υπουργός Υγείας ασχολείται με το πώς θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος του μνημονίου για να συνεχίζει να διαχειρίζεται από καλύτερες θέσεις την κοινωνική φρίκη.
Βρισκόμαστε ως χώρα σε μια περίεργη γαλήνη, σε μια ηρεμία πριν την καταιγίδα. Όλοι γνωρίζουν ότι έρχεται καταιγίδα και κάνουν τους τρελούς. Η κυβέρνηση παριστάνει ότι κυβερνά, ο κ. Σαμαράς παριστάνει ότι αντιπολιτεύεται, οι υπουργοί παριστάνουν ότι διαφωνούν με αυτά τα οποία αποφασίζουν, όλοι μαζί παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται με τους τραπεζίτες, ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε, αν είχαν συναίσθηση του κοινωνικού του καθήκοντος, να προετοιμάζουν τη χώρα και την κοινωνία γι αυτή τη μεγάλη καταιγίδα που έρχεται. Δυστυχώς είναι ανίκανοι να το πράξουν.
Το συντομότερο δυνατό, με την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, πρέπει να έχουμε πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Ειδάλλως θα βρεθούμε τελείως απροετοίμαστοι  σε μια κοινωνική καταιγίδα δίχως έλεος.
ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΘΟΔΩΡΟΣ (Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου): Νομίζω ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τα είπε όλα. Την ώρα που η περίθαλψη καταρρέει και τα φαρμακεία κλείνουν από την οικονομική ασφυξία, εμείς αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας και για τα φάρμακα του κόσμου.
Αυτό που ζητάμε είναι, η κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα ώστε να πληρωθούν τα συσσωρευμένα χρέη των ασφαλιστικών Ταμείων και να παρέμβουμε προς την κατεύθυνση των πολυεθνικών ώστε να μπορέσουν τα φαρμακεία να επιβιώσουν. Αυτό είναι χρέος της κυβέρνησης, οφείλει να το κάνει και οφείλει να το κάνει σήμερα.
-    Έχετε αποφασίσει ποιο τρόπο κινητοποιήσεων θα έχετε απέναντι σ΄ αυτό που συμβαίνει σήμερα;….
2 και 3 του μηνός υπάρχει πανελλαδική απεργία των φαρμακείων με παράλληλα αναστολή πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία. Πιστεύουμε μέσα στην άλλη βδομάδα να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις. Διαφορετικά η κατάσταση στην φαρμακευτική περίθαλψη, όπως και γενικότερα στην περίθαλψη θα καταρρεύσει.
To Γραφείο Τύπου
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.      Ίσως από μη εξοικείωση με το θέμα, ίσως και το μεταμεσονύχτιο κείμενο να μην το διευκρίνιζε επακριβώς,  δεν κατανοήθηκαν  αρκετά
Οι πίνακες του  REBATE. Σας τους ξαναστέλνουμε διευκρινίζοντας: ότι στις υπάρχουσες κατηγορίες πάνω από 40.000 ευρώ προστίθεται συν 1,5% . π.χ το 2,5 γίνεται 4% κοκ. Θυμίζουμε ότι άμεσα ο ΟΓΑ , πιθανά και από 1/1/12 θα ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ και αν δεν γίνει από 1/1/12 θα γίνει εντός τριμήνου. Επίσης στόχος είναι και άλλα Ταμεία να ενταχτούν στον ΕΟΠΥΥ. Ο φόβος μας είναι ότι η προϋπόθεση των 40.000 μπορεί να αλλάξει με μια απλή απόφαση και να γίνει από 20.000 ή και από 10.000 ευρώ. Κάτι σαν το αφορολόγητο ποσό που από 12.000 σήμερα έχει πάει στις 5.000. Η αύξηση του  REBATE  είναι καθαρό έσοδο του φαρμακείου που όσο ανεβαίνει ο τζίρος τόσο θα αυξάνεται.
Πίνακας REBATE όπως ισχύει σήμερα και θα εξακολουθεί να ισχύει για όλα τα εκτός ΕΟΠΥΥ Ταμεία, με 40 ημέρες πληρωμή κλπ.

Πίνακας REBATE όπως ισχύει σήμερα και θα εξακολουθεί να ισχύει για όλα τα εκτός ΕΟΠΥΥ Ταμεία, με 40 ημέρες πληρωμή κλπ.cid:image004.png@01CCC5C5.BF2628C0

cid:image004.png@01CCC5C5.BF2628C0

Δεν υπάρχουν σχόλια: