Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Φίλε ασφαλισμένε!

Πίσω από την προπαγάνδα του υπουργείου ότι τα φαρμακεία απεργούν για να μην χάσουν κεκτημένα κρύβεται η διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης η οποία τρέμουν ότι θα αποκαλυφθεί σε όλη της την έκταση

Πίσω από την αναταραχή που σκόπιμα δημιουργείται στο χώρο την υγείας κρύβεται το γεγονός πως το κράτος αγνοεί αν το Μάρτιο θα μπορέσει να πληρώσει συντάξεις και περίθαλψη και κάνει ότι μπορεί ώστε να φανεί ότι άλλοι ευθύνονται για αυτή την αδυναμία

Πίσω από την προπαγάνδα ότι μπορεί να πληρωθούν μόνο τα φάρμακα ή μόνο οι συντάξεις κρύβεται ο αφανισμός των αποθεματικών ταμείων και των εισφορών που για χρόνια οι ασφαλισμένοι πλήρωναν κανονικά και η εξαέρωσή τους στο χρηματιστήριο, στα δομημένα ομόλογα και σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου μηδενικής πια αξίας.

Πίσω από την ταλαιπωρία σου κρύβεται η αδιαφορία του κράτους που αποφεύγει να πάρει απλές αποφάσεις που να ρυθμίζουν το χρόνο εξόφλησης των προμηθευτών του φαρμακείου αφήνοντας το Ελληνικό φαρμακείο να καταρρεύσει εγκλωβισμένο μεταξύ προμηθευτών που απαιτούν τα χρήματά τους τοις μετρητοίς και εξόφλησης των ταμείων που θα γίνει “εάν και εφόσον”

Αναγκαζόμαστε να κλείσουμε τα φαρμακεία μας και να μην σου χορηγούμε φάρμακα επί πιστώσει γιατί:

Ο υπουργός υγείας μας αφαιρεί και το τελευταίο οξυγόνο που μας συντηρούσε βιώσιμους εξαναγκάζοντας τους περισσότερους από εμάς σε πιστωτική ασφυξία.

Εφαρμόζει για επικοινωνιακούς λόγους μέτρα βαρύτερα και πέρα από αυτά που προβλέπει το μνημόνιο την ίδια ώρα που κλείνει τα μάτια σε άλλες ρητές προβλέψεις του μνημονίου.

Είναι πρακτικά αδύνατο να πληρώνουμε εμείς για τα φάρμακα των ασφαλισμένων καθώς τα κεφάλαια που απαιτούνται είναι τεράστια σε σύγκριση με τις δυνατότητες του φαρμακείου όταν οι πληρωμές καθυστερούν.

Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο και την οικονομική και προσωπική καταστροφή των φαρμακείων και των οικογενειών μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ταλαιπωρείσαι χωρίς το φταίξιμο να είναι δικό σου αλλά για μήνες εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια να απορροφήσουμε και να μην φτάσουν σε σένα τα προβλήματα της περίθαλψης. Αγωνιζόμαστε ώστε και τον επόμενο μήνα να υπάρχουν φαρμακεία ανοιχτά για να μπορείς να προμηθευτείς τα φάρμακα σου. Αυτόν τον αγώνα σε χρειαζόμαστε να τον δώσεις μαζί μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: