Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010

Στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσέκρουσε η διάταξη για τις τιμές των φαρμάκων


Σε απόσυρση της διάταξης για τις τιμές των φαρμάκων -που είχε εισαχθεί στο νομοσχέδιο με τα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα και θα ψηφιζόταν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- αναγκάστηκε το υπουργείο Οικονομίας έπειτα από την αντίδραση τουλάχιστον δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι συμμετείχαν στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Οι βουλευτές, με πρώτη την προεδρεύουσα της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου, διεμήνυσαν στην υπουργό Λούκα Κατσέλη ότι δεν θα ψηφίσουν τη διάταξη γιατί ούτε το νόμο της ΝΔ εφαρμόζει, ούτε σημαντικές μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων επιφέρει, ώστε να εξοικονομήσει το Δημόσιο περισσότερα. *

«Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός πληρώνει, κανείς δεν μπορεί να κάνει πλιάτσικο στην πλάτη του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης, ενώ και η κα Βάσω Παπανδρέου ζήτησε από την υπουργό να επαναφέρει τη ρύθμιση σε άλλη περίσταση, εάν επιμένει σε αυτή.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο Μάριος Σαλμάς ζήτησε από την υπουργό να αποσύρει τη ρύθμιση προκειμένου να επανεξεταστεί, εκτιμώντας πως θα επιφέρει αύξηση στις τιμές.

Η κα Κατσέλη υπερασπίστηκε τόσο τη διάταξη, λέγοντας ότι η σημερινή είναι πρακτικά ανεφάρμοστη, όσο και την επιλογή εισαγωγής της ρύθμισης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, λέγοντας ότι με το υπάρχον σύστημα «τα ασφαλιστικά ταμεία επιβαρύνονται με 2,7 εκ. ευρώ πρόσθετη δαπάνη κάθε μέρα».

Εντούτοις, κατόπιν των αντιδράσεων, η υπουργός απέσυρε τη διάταξη. Μετά το μπλοκάρισμα της ρύθμισης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής εμφανίστηκε ενοχλημένος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ με 162 βουλευτές να μην μπορεί να περάσει μία τροπολογία.

Newsroom ΔΟΛ
* Προς τα μέλη του Σο.Φ.Λα.: Το σενάριο ένα, που αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα που σας έστειλα, μετά την παραπάνω εξέλιξη ,συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες εφαρμογής . Πιό πιθανό είναι είναι να έχουμε εφαρμογή ενός νέου σεναρίου που θα είναι το άθροισμα των σεναρίων 1+2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: