Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Κατά 11% αυξήθηκε τον περασμένο δίμηνο η συνολική σπατάλη στα φάρμακα, ανέφερε ο Α.Λοβέρδος



'Φρένο' στην ασύδοτη συνταγογράφηση φαρμάκων, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Εργασίας, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος.


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι θα καταθέσει τροπολογία, η οποία θα προβλέπει βαρύτατες διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα, άμεσα καταβλητέα, για όσους γιατρούς και φαρμακοποιούς προβαίνουν σε αθρόες και αναιτιολόγητες συνταγογραφήσεις.


Ο υπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι μόνο το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου η συνολική δαπάνη στα φάρμακα αυξήθηκε κατά 11%. 'Γιατροί και φαρμακοποιοί, δεν καταλαβαίνουν τίποτα, παρά τις προειδοποιήσεις μας' , τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Μου είναι εξαιρετικά συμπαθής ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος αλλά αν το στοιχείο της αύξησης του φαρμάκου κατά 11% είναι αληθινό , για το οποίο έχω αρκετές επιφύλάξεις, τότε πρέπει να δούμε τα "ποιοτικά " χωροταξικά και άλλα χαρακτηριστικά. Εκείνο που γνωρίζω καλά και από πρώτο χέρι είναι ότι η αγορά στο διάστημμα -Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου-έτρεξε με αρνητικό πρόσημο της τάξεως του -8,5% σε χοντρικές τιμές. Πως λοιπόν έχει το νούμερο του +11% αφού όταν απάντησε στην ερώτηση του συριζα οι φαρμακοποιοί δεν είχαν καταθέσει τους λογαριασμούς του Φεβρουαρίου. Οπότε ????


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Λεβέντης έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία στο χώρο της Υγείας, με υπερτιμολογήσεις, πολυφαρμακία, κατάχρηση υλικών, εξετάσεων και χειρουργικών επεμβάσεων.


Νομοσχέδιο


Το υπουργείο Εργασίας προωθεί σειρά άλλων ρυθμίσεων, οι οποίες σχετίζονται με την ασφάλιση Υγείας.


Νομοσχέδιο που θα φέρει σύντομα στη Βουλή, προβλέπει πλήρη διαχωρισμό των κλάδων συντάξεων από τους κλάδους Υγείας σε όλα τα Ταμεία.


Σκοπός είναι σε 8 έως 10 χρόνια να εξισωθούν και οι παροχές που έχουν οι ασφαλισμένοι και να ανακοστολογηθούν οι καλύψεις για νοσοκομειακή περίθαλψη και υλικά.

Στην πρωινή εκπομπή του mega δήλωσε στο "Καμπουράκη" ότι άν βρεθεί βιβλιάριο ασφαλισμένου σε φαρμακείο θα υπάρξουν οι εξείς συνέπειες: ο ασφαλισμένος θα χάνει την ασφαλισή του και θα ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του Φαρμακείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: