Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ


            Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Όπως ήδη γνωρίζετε από 1/5/2010 ξεκινά το πρόγραμμα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την μηχανογραφική επεξεργασία των συνταγών.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας εξορθολογισμού των Δαπανών Υγείας, προκειμένου το Ασφαλιστικό Σύστημα να καταστεί βιώσιμο τα επόμενα χρόνια, προς όφελος όλων μας .
Πέραν αυτού όμως, το πρόγραμμα αποτελεί υποχρέωση του Ταμείου προκειμένου να γίνεται σωστά ο έλεγχος, η επεξεργασία των στοιχείων και η πληρωμή των φαρμακείων.
Επίσης, είναι απαραίτητο έργο στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας εξορθολογισμού των Δαπανών Υγείας, προκειμένου το Ασφαλιστικό Σύστημα να καταστεί βιώσιμο τα επόμενα χρόνια.
Κάναμε μεγάλες προσπάθειες έτσι ώστε να μην διαταράξουμε τη ροή εργασιών των φαρμακείων και συγχρόνως να φτιάξουμε ένα σύστημα το οποίο επιδέχεται μηχανογραφική επεξεργασία.
Στα πλαίσια αυτά αλλάξαμε το έντυπο της συνταγής. Είναι φυσικό να υπάρχουν πολλά πρακτικά ερωτήματα και ήδη με τις επισυναπτόμενες διευκρινήσεις δίνουμε πρακτικές απαντήσεις.
Όπως σημειώνουμε θα υπάρξουν και άλλες απαντήσεις αναλόγως των ερωτημάτων που θα μας τεθούν γραπτώς από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους.
Επίσης, διευκρινίζουμε ότι ο έλεγχος ξεκινά από τις συνταγές Απριλίου που θα κατατεθούν το Μάιο και ανάλογες οδηγίες θα δοθούν στους ιατρούς.
Επιπλέον γίνεται πλέον σαφής οριοθέτηση της ευθύνης που έχουν οι συνταγογράφοι ιατροί και της ευθύνης που έχουν οι φαρμακοποιοί.
Μέχρι σήμερα το ΙΚΑ έχει αποδείξει ότι είναι συνεπές στις πληρωμές του και αποφεύγει τις παράλογες περικοπές συνταγών.
Αυτό θα συνεχιστεί, αλλά πιστεύουμε ότι κανείς δεν επιθυμεί την κατευθυνόμενη συνταγογραφία, την σπατάλη και την ανεξέλεγκτη αύξηση των δαπανών.
Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους ασφαλισμένους την καλύτερη δυνατή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συγχρόνως να διαφυλάξουμε το σύστημα από σπατάλες και υπερβολές.
Αγαπητοί Φίλοι
Είμαστε σε ανοικτή γραμμή συνεννόησης με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους , έτσι ώστε να παρέμβουμε όπου και αν χρειασθεί, προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή του συστήματος χωρίς προβλήματα.
Εκτός όμως από τα θεσμοθετημένα όργανα , στην προσπάθεια μας αυτή θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη δική σας βοήθεια και κατανόηση.

Σας θέλουμε σύμμαχους και αρωγούς.
Για την επιβίωση του Ασφαλιστικού Συστήματος
Για την διατήρηση του Κράτους Πρόνοιας



Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ



ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: