Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΠΦΣ : ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακριβή και στοχευμένα  χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στο 8Ο Συνέδριο  της Ε.Σ.Δ.Υ. , σχετικά με τα κέρδη των φαρμακείων.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε  ότι το μέσο ετήσιο εισόδημα των φαρμακοποιών είναι 300.000 € και φορολογούνται γι αυτό μόνο με 11.000€.!
Ο ομιλητής αγνοεί προφανώς τις κατ΄ έτος εκθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών που εμφανίζουν τους φαρμακοποιούς ως το πρώτο πλέον αξιόπιστο επάγγελμα στις υποχρεώσεις του έναντι του κράτους. Τα φαρμακεία ακολουθούν τον πλέον   «ακριβό» λογιστικό τρόπο απόδοσης φόρων , είναι αδύνατον να φοροδιαφύγουν αφού δηλώνονται τιμολόγια ακόμα και για μία ασπιρίνη! To 80%  τζίρου τους αφορά πωλήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία οι οποίες γίνονται μόνο με τιμολόγια.
Το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών είναι τέτοιο που οριακά επιτρέπει να επιβιώνουν σήμερα 11.000 φαρμακεία και να ζουν απ΄ αυτά 45.000 εργαζόμενοι ως υπάλληλοι σ΄ αυτά. Ενδεχόμενη ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης θα δημιουργήσει στρατιές ανέργων , δίχως την δυνατότητα να απορροφηθούν κάπου αλλού.
Οποιαδήποτε μέτρα προτείνονται σε βάρος των φαρμακείων δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση  ελέγχου της αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης, γιατί δεν θίγουν καθόλου τα πραγματικά αίτια που είναι κυρίως η «πριμοδοτούμενη» συνταγογραφία και η άνευ κριτηρίων έγκριση νέων σκευασμάτων. 
Είναι καιρός πια η Πολιτεία να υποστηρίξει το Ελληνικό Φαρμακείο που στηρίζει την Κοινωνική ασφάλιση μέσω των πολύμηνων πιστώσεων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία αλλά και την εθνική οικονομία αποδίδοντας στο ακέραιο τους φόρους που του αναλογούν.
Εκ του Π.Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: