Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΙΣ 26/1/2011

Ο ΠΦΣ, διά του προέδρου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, τοποθετήθηκε επί όλων των θεμάτων που μας αφορούν στο Νομοσχέδιο, παρουσία πολλών βουλευτών και συνδικαλιστών από τον ΠΦΣ, τον ΦΣΑ και άλλους Συλλόγους.
Συγκεκριμένα αναδείξαμε τα θέματα:
Α) Ιδιοκτησιακό
Β) Πληθυσμιακά κριτήρια
Γ) Ζώνη 200 μέτρων γύρω από τα συνταγογραφικά κέντρα
Δ) Ωράριο
Ε) Έκπτωση προς τα ταμεία

Στο θέμα του ιδιοκτησιακού, ο υπουργός κ. Λοβέρδος τοποθετήθηκε συγκεκριμένα, τονίζοντας ότι, με την τελική διατύπωση που θα έχει ο νόμος, ξεκαθαρίζεται πως το φαρμακείο ανήκει στον αδειούχο φαρμακοποιό, ο κάθε φαρμακοποιός έχει μία άδεια φαρμακείου, δεν επιτρέπονται αλυσίδες ή σούπερ μάρκετ. Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα διακίνησης των ΜΥΣΥΦΑ, λέγοντας ότι είναι φάρμακα και διακινούνται μόνο μέσω φαρμακείων. Αναμένουμε την τελική νομοτεχνική διατύπωση, αλλά πιστεύουμε ότι η δέσμευσή του είναι ξεκάθαρη.
Στα υπόλοιπα θέματα επέμεινε στις διατυπώσεις που έχει το Ν/Σ.
Πολλοί βουλευτές όλων των κομμάτων έκαναν δεκάδες ερωτήσεις για τα θέματα που μας αφορούν και έλαβαν απαντήσεις από τον ΠΦΣ
(σύνοψη των προτάσεών μας και σχετικό υπόμνημα κατατέθηκε στον πρόεδρο της επιτροπής).

Κατόπιν των ανωτέρω, η κινητοποίηση συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα κανονικά, με συμμετοχή 100%, και τη Δευτέρα 31.1.2011 και ώρα 13.00 συνεδριάζει το Δ. Σ. του ΠΦΣ, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να χαράξει περαιτέρω πορεία.
Ζητάμε τη ριζική αναμόρφωση του άρθρου 36, την απόσυρση ορισμένων παραγράφων και, ακόμη, θα ζητήσουμε επίσημη συνάντηση με τον υπουργό γείας την ερχόμενη βδομάδα.
Επίσης, ζητάμε από τους τοπικούς Συλλόγους να συνεχίσουν δραστήρια την ενημέρωση της κοινής γνώμης και των τοπικών βουλευτών.
Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι στα μεγάλα κανάλια ήδη έπαιξε τηλεοπτικό σποτ.
Ανάλογα με τις εργασίες της Βουλής και τη διαδικασία ψήφισης, καθώς και ανάλογα με την πορεία του διαλόγου με το Υπουργείο, θα λάβουμε αποφάσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: