Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΠΦΣ: "ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ"

Καθολική είναι η συμμετοχή όλων των φαρμακοποιών της χώρας, στη σημερινή πρώτη ημέρα της τριήμερης απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτο το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, γιατί εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Φαρμακευτική Περίθαλψη των ασφαλισμένων.  
«Η συμμετοχή μας στην απεργία είναι καθολική, σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θόδωρος Αμπατζόγλου.
«Χαιρετίζουμε τον αγώνα των φαρμακοποιών. Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν με βάση τις αποφάσεις που έχουμε λάβει. Ζητάμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει ό,τι ισχύει σε όλη την Ευρώπη και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Τα φαρμακεία ανήκουν στους φαρμακοποιούς. Ζητάμε να αναμορφωθεί ριζικά το απαράδεκτο κυβερνητικό πακέτο που καταστρέφει το φαρμακείο της γειτονιάς. Οι απεργίες θα συνεχιστούν και οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων» συνέχισε ο κος Αμπατζόγλου.
«Ζητάμε την κατανόηση και την συμπαράσταση του κοινού στον δίκαιο αγώνα μας. Οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες που έχουν άμεση ανάγκη» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.
Τα 12.000 φαρμακεία στο σύνολό τους έμειναν κλειστά και οι πολίτες εξυπηρετήθηκαν από τα φαρμακεία υπηρεσίας που είχαν ορίσει οι κατά τόπους φαρμακευτικοί σύλλογοι.
 
Το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα. Είναι αγαθό υγείας.Εκ του ΠΦΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: