Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΠΦΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/1/11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδριάζει εκ νέου την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, στη 1 μετά το μεσημέρι στα γραφεία του Π.Φ.Σ., το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκειμένου να χαράξει το πλάνο των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι πέτυχαν μια πρώτη νίκη στην ακρόαση των φορέων στην Βουλή, ωστόσο τα υπόλοιπα μέτωπα παραμένουν ανοικτά. Στην συζήτηση-στην οποία παραβρέθηκαν και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τόσο του Πανελληνίου όσο και του Φ.Σ. Αττικής - ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεοδ. Αμπατζόγλου κατέθεσε τις προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις των Φαρμακοποιών .
Σε παρέμβαση του  ο υπουργός κ. Λοβέρδος ο οποίος διευκρίνισε όσον αφορά το ιδιοκτησιακό, ότι φαρμακείο θα ανοίγει μόνο αδειούχος φαρμακοποιός, όχι στις αλυσίδες φαρμακείων και τα ΜΗΣΥΦΑ αποκλειστικά μέσω των φαρμακείων.
«Τα πρώτα αποτελέσματα του αγώνα μας άρχισαν να διαφαίνονται» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. «Πρέπει όμως τα λόγια να αποτυπωθούν και στο νομοσχέδιο και κυρίως- συνέχισε- να αποσυρθούν οι διατάξεις που αφορούν την μείωση της αναλογίας των πληθυσμιακών , το άνοιγμα φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά   κέντρα που θα έχουν ως αποτέλεσμα το άνοιγμα χιλιάδων νέων φαρμακείων, την εξοντωτική λειτουργία Δευτέρα , Τετάρτη και Σάββατο(75 ώρες την εβδομάδα)  και την έκπτωση προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Σημεία για τα οποία ο υπουργός φάνηκε να επιμένει».
«Οι ασφαλισμένοι και τα ταμεία δικαιούνται μια σωστή φαρμακευτική περίθαλψη που σίγουρα δεν μπορούν να την δώσουν χιλιάδες μικρά εξαθλιωμένα φαρμακεία. Ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση» κατέληξε ο κ. Αμπατζόγλου.



                                    Εκ του Π.Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: