Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Φ.Σ. ΣΤΟΝ Ρ/Σ 989

«Ο αγώνας μας είναι αγώνας όλων των μεσαίων στρωμάτων. Αυτά που λέει ο υπουργός στα κανάλια, στις εφημερίδες και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με το επάγγελμα του φαρμακοποιού, να τα γράψει στον νόμο. Είναι πιο γρήγορο να το γράψουμε στον νόμο από το να κάνει διαρκώς τέτοιες δηλώσεις». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεοδ. Αμπατζόγλου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο 9 και τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Δημήτρη Σταυρόπουλο.
Ακόμη ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα κ. Δημόπουλου, ότι είναι πολύ μεγάλο το κέρδος των φαρμακοποιών και είπε ό τι αν δεν βρεθεί λύση υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Στην ερώτηση τι θα κάνετε αν η κυβερνητική πλειοψηφία θα ψηφίσει τον νόμο, ο κ. Αμπατζόγλου απάντηση ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία υπάρχει, οι νόμοι ψηφίζονται και φυσικά εφαρμόζονται. Το πρόβλημα είναι ότι εμείς αξιολογούμε και κρίνουμε τους νόμους, όπως όλοι οι έλληνες πολίτες, και αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι δεν είναι σωστό. Δεν είναι προς το συμφέρον της δημόσιας περίθαλψης και των ασφαλιστικών ταμείων να καταστρέψουμε το φαρμακείο της γειτονιάς. Και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, να τους πείσουμε έστω και την τελευταία στιγμή ότι υπάρχει μέση λύση, λύση βιώσιμη, λύση που κρατάει το φαρμακείο της γειτονιάς ζωντανό.
Απαντώντας σε επισήμανση των δημοσιογράφων ότι τα μέτρα για τα φαρμακεία ξεκινούν από την Ελλάδα και θα επεκταθούν σε όλη την Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά «Δεν δεχόμαστε να γίνουμε τα πειραματόζωα της Ευρώπης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: