Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣ Η ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΛΟΒΕΡΔΟΥ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΦΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ
Προς
Τους Φ.Σ. της Χώρας
Ολοκληρώθηκε σήμερα ο «διάλογος» με το υπουργείο Υγείας σχετικά με το φαρμακευτικό επάγγελμα. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταγγέλλει την κυβέρνηση του μνημονίου, και απορρίπτει στο σύνολό του « το κυβερνητικό πακέτο μέτρων».Καλεί τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και με συμπαραστάτη τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των ασθενών όλης της χώρας, θα δώσουμε αγώνα, μέχρις ότου ανατραπεί η αντιλαϊκή και αντιφαρμακευτική πολιτική.
Αποκαλύφθηκε ότι υπήρχαν προειλημμένες αποφάσεις της Κυβέρνησης οι οποίες παραβιάζουν κατάφωρα τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, καταστρέφουν την φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα, ξεθεμελιώνουν το ρόλο και την αποστολή των φαρμακοποιών και ποδοπατούν κάθε έννοια προσφοράς μας προς το ασφαλιστικό σύστημα και τους ασθενείς της χώρας.
Τη Δευτέρα συγκαλείται έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και καλούνται οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι όλης της χώρας να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να οριστούν οι μορφές των κινητοποιήσεων.
Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔ.ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜ.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ..............................................................................................


Το πολυνομοσχέδιό μας θα κατατεθεί στην Βουλή την επόμενη Τετάρτη. Παραλλήλως θα αποσταλεί στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή για την θεσμοποιημένη επεξεργασία του και το σχετικό διάλογο . Στις ρυθμίσεις του περιλαμβάνονται μείζονα θέματα, όπως η ένταξη στο ΕΣΥ των μονάδων υγείας των ΦΚΑ, η μετατροπή του ΟΠΑΔ σε Ταμείο, το νέο καθεστώς προμηθειών, η μεταφορά του καθορισμού της τιμής των φαρμάκων στο Υπουργείο Υγείας, η μείωση του κέρδους των φαρμακαποθηκών, η απελευθέρωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος, καθώς και άλλα μείζονα θέματα.

Ειδικώς για την απελευθέρωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος, ο κοινωνικός διάλογος που διεξάγεται εδώ και μήνες, είχε καταλήξει σε δύο σημεία συμφωνίας (έκπτωση, συμπράξεις - εταιρείες αδειούχων φαρμακοποιών) καθώς και δύο σε σημεία διαφωνιών (μείωση πληθυσμιακού κριτηρίου και ελεύθερο ωράριο φαρμακοποιών). Όπως σας είχα ενημερώσει, απευθύνθηκα με τέσσερις επιστολές μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας τα σχόλιά της. Η απάντηση με το σχετικό σχολιασμό ήλθε χθες. Τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικαιώνουν τις αρχικές προτάσεις της κυβέρνησης, που εξέφρασα ο ίδιος στην αίθουσα αυτή.

Καταλήγω, λοιπόν, στις εξής ρυθμίσεις, που θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο νόμου με τον πιο ξεκάθαρο και σαφή τρόπο:

- Απόλυτη απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού.

- Εξαίρεση μόνο για τις πληθυσμιακές ανάγκες με σκοπό την διασπορά των φαρμακείων και την εξυπηρέτηση του πολίτη (η Ελλάδα ως νησιωτική χώρα γεμάτη από ορεινό όγκο). Το κριτήριο από 1:1500, γίνεται 1:1000

- Πλήρης απελευθέρωση ωραρίου για Σάββατο - Δευτέρα - Τετάρτη.


- Η έκπτωση μεσοσταθμική ανέρχεται στο 4,5%. Εδώ να προστεθεί στα ακριβά φάρμακα το κέρδος των φαρμακοποιών έπεσε ευθέως στο 14,3% (από 35%). Τα ακριβά φάρμακα αποτελούν το 20% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων.

- Οι συμπράξεις/ συνεταιρισμοί / εταιρείες αδειούχων φαρμακοποιών επιτρέπονται.

NEA ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ-ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΣΑ-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μετά από τη σημερινή συνάντηση φαρμακοποιών και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Υγείας επήλθε οριστική ρήξη στις συζητήσεις.Κατόπιν αυτού ο Φ.Σ.Α θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις άμεσα, ύστερα και από την έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί.

Από αύριο 15/01/11 επανέρχεται ο παλιός κατάλογος και οι καρτέλες εφημεριών του Σαββάτου 08:00-14:30 που ίσχυε από την αρχή του 2010. ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ οι extra εφημερίες που ειχαν προγραμματιστεί!!(φαρμακεία Αττικής)

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ....ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: