Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Φεύγουν από την Ελλάδα οι μεγάλοι της φαρμακοβιομηχανίας

 *ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΝ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΑΛΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Όχι μόνο υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο, αλλά και ο ξενοδόχος είναι χρεοκοπημένος. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, είναι γεγονός: Όλες οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες ετοιμάζουν βαλίτσες για να φύγουν από την Ελλάδα και σταματούν όλες τις προμήθειες στη χώρα μας. Έτσι στα ράφια των φαρμακείων αλλά και στα νοσοκομεία δεν πρόκειται να δούμε ούτε ασπιρίνη! Οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς, μετά τους δανειστές, είναι έτοιμοι και αυτοί να «τραβήξουν το χαλί» καθώς βλέπουν ότι όχι μόνο θα χάσουν όσα τους χρωστάει το δημόσιο, αλλά δεν θα πάρουν στο εξής ούτε ένα ευρώ εξαιτίας της εσωτερικής στάσης πληρωμών που θα φέρει η Επιτροπεία.
Αυτό τον ωμό εκβιασμό έκαναν στους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας καθώς πληροφορήθηκαν ότι στο κούρεμα των ομολόγων θα μπουν και τα ομόλογα με τα οποία τους «εξόφλησε» το ελληνικό δημόσιο το 60% από τις παλαιές οφειλές του. Για να το κάνουμε αυτό λιανά: για οφειλή 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, το ελληνικό δημόσιο έδωσε πριν από 1 χρόνο στους προμηθευτές ομόλογα αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αν εφαρμοστεί και σε αυτά τα ομόλογα το «κούρεμα» του PSI, τότε  η αξία τους θα είναι ούτε καν 800 εκατομμύρια ευρώ!
Βέβαια, οι προμηθευτές χρωστούν στις φαρμακοβιομηχανίες πολλά περισσότερα από 3 δις ευρώ… και όπως γίνεται αντιληπτό, οι φαρμακοβιομηχανίες αν εισπράξουν μόνο 800 εκατομμύρια, τότε η μπάνκα θα τιναχθεί στον αέρα. Πέρα από τον «ακαριαίο θάνατο» που θα προκληθεί στο σύστημα Υγείας είναι εκ των ουκ άνευ να  συζητήσουμε το ντόμινο που θα προκληθεί στις επιχειρήσεις φαρμάκου, τις φαρμακαποθήκες, τα φαρμακεία και όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο… 
ΠΗΓΗ: I APOPSI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: