Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Έφτασαν να παραγγέλνουν πατάτες από το ίντερνετ στην Πιερία


Συγκεκριμένα   όπως οι κάτοικοι παρατήρησαν, αγοράζουν τις πατάτες  300% ακριβότερα  από τα super  marκet.
Αποφάσισαν λοιπόν  να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, θέτοντας σε εφαρμογή μια ευφυέστατη πρωτοβουλία.
Παρήγγειλαν λοιπόν, οι ίδιοι, 20 τόνους πατάτες, προς 2,5 ευρώ τα 10 κιλά, απευθείας από τον παραγωγό και έφτιαξαν μια εφαρμογή στο διαδίκτυο, όπου γίνονται οι παραγγελίες.
Συγκεκριμένα  επικοινώνησαν με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας και εντόπισαν  έναν γεωργό, ο οποίος έχει μεγάλη αδιάθετη ποσότητα πατάτας στην αποθήκη του.
Του ζήτησαν λοιπόν να φέρει 20 τόνους πατάτες στην Κατερίνη και συμφώνησαν να τους πουλήσει τις πατάτες σε σάκους των 10 κιλών στην τελική τιμή των 2,5 ευρώ το 10κιλο. Το κόστος της μεταφοράς θα επιβαρύνει τον ίδιο τον παραγωγό.


Κι όλο αυτό την ώρα που  δέκα κιλά πατάτες στο Super Market κοστίζουν περίπου 7 ευρώ.
 Όπως είναι λογικό ο κόσμος αντιλαμβανόμενος  την πρωτοφανή απάτη σε βάρος του έσπευσε να παραγγείλει  πατάτες μέσω διαδικτύου μαρτυρώντας με τον τρόπο αυτό πως είναι σε θέση να αλλάξουν την νοοτροπία τους  και να στοχεύσουν  τα συμφέροντα που τους «γονατίζουν» καθημερινά.
Να σημειωθεί πως η διαδικτυακή  εφαρμογή  με μια ελάχιστη τροποποίηση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες πόλεις.
Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας δηλώνουν πρόθυμα να διαθέσουν όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούν, για να βοηθήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες πολιτών και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
ΠΗΓΗ: NEWSBOMB.GR
H AΠΟΨΗ TOY ΒΛΟΓΓΕΡ EINAI OTI ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΙ ΑΣ ΤΗΝ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ 3,5 ΕΥΡΟ ΤΟ ΔΕΚΑΚΙΛΟ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΔΥΚΤΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ,ΠΡΩΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ.


ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΑΣ ΛΑΜΠΡΟ ΚΥΡΙΕ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΕ.
Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ "ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ" ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: