Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ο Γεννήτωρ της Καταστροφής



«Μέσα σε δύο χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου κατέστρεψε μία χώρα. Θα απαιτηθούν δεκαετίες γιά να επιστρέψουν οι Ελληνες εκεί που ήταν».  Αυτά αναφέρονται εισαγωγικώς σε συγκλονιστικό άρθρο της εφημερίδος των Βρυξελλών New Europe, με τίτλο:«Ποιά είναι η πραγματική αλήθεια γιά την ελληνική καταστροφή;».

Και το άρθρο επισημαίνει:
«Στα τέλη του 2009, η Ευρώπη και ο κόσμος ανεκάλυψαν ότι η Ελλάς ήταν ένας απατεώνας ( afraud and a deceiver ), η οποία ουδέποτε έπαυσε να παραποιή τις οικονομικές της επιδόσεις ώστε να καρπούται τα οφέλη μιάς προνομιακής λέσχης, εις βάρος των εταίρων της και του ευρώ.
»Ομως πόσο ακριβές είναι τελικά αυτό; Λόγω της κλιμακουμένης τότε διεθνούς οικονομικής κρίσεως, η πλειονότης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ήταν ανακριβείς στις εκτιμήσεις τους γιά τα ελλείμματά τους. Γιά παράδειγμα, στα σταθεροποιητικά τους προγράμματα στις αρχές του 2009, η Βρεταννία είχε προβλέψει έλλειμμα 8,2% το οποίο έφθασε τελικά στο 11,4%, η Ολλανδία είχε προβλέψει πλεόνασμα 1,2% το οποίο μετεστράφη σε έλλειμμα 5,4% και η Πορτογαλία είχε προβλέψει έλλειμμα 3,9% το οποίο ανήλθε τελικά σε 9,3%.
»Ακόμη, κατά τα έτη 2008-2009 το έλλειμμα στην Ισπανία επεκτάθηκε σε 11,1% και στις Ηνωμένες Πολιτείες σε 12,9%. Τον Απρίλιο του 2010 η Ιρλανδία προέβλεπε έλλειμμα 11,6% γιά το 2010 και τελικά έφθασε στο 32%. Ωστόσο, ήταν μόνο η Ελλάς αυτή που κατηγορήθηκε γιά παραποίηση στοιχείων και ως αναξιόπιστη. Και αυτό από την ίδια της την Κυβέρνηση!».
Αυτό γράφει το άρθρο της εφημερίδος, γιά την αψυχολόγητη στάση της Κυβερνήσεως Παπανδρέου. Και συνεχίζει:
«Ταυτόχρονα, η ελληνική κυβέρνησις σχεδόν μετέδιδε προς τις διεθνείς αγορές από τις οποίες έπρεπε να δανεισθή, την ιδέα ότι η Ελλάς ήταν μία χρεωκοπημένη χώρα με τεράστια συστημική διαφθορά, πελατειακό σύστημα, παρασιτική οικονομία, μεγάλη ανισότητα και αυθαιρεσία, ακόμη και συγκρίνοντας την χώρα με τον βυθιζόμενο Τιτανικό, εξαπολύοντας έτσι τα επιτόκια δανεισμού ( spreads ) στα ύψη. H ελληνική κυβέρνησις κατόρθωσε να μετατρέψη το πρόβλημα του ελλείμματος, που ήταν κοινό στα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, σε πρόβλημα δανεισμού, το οποίο οδήγησε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Και το άρθρο της New Europe διερωτάται:
«Προς τί ο αυτοδιασυρμός; Γιατί κατηγορήθηκε η Ελλάς γιά παραποίηση στοιχείων, γιά διαφθορά και γιά όλα τα άλλα από την ίδια της την Κυβέρνηση; Γιατί φούσκωσε η ίδια το έλλειμμα στα τέλη του 2009;».
Δίδει δε την εξής απάντηση:
«Προδήλως διότι η Κυβέρνησις Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθή από Ελληνες και ξένους αξιωματούχους πριν από τις εκλογές γιά την πραγματική κατάσταση, δημιούργησε προσδοκίες και έδωσε υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορούσε να πραγματοποιήση».
Είναι μία από τις σπάνιες φορές που ξένη εφημερίδα έχει καταλάβει πλήρως τί συνέβη στον τόπο μας κατά την κρίσιμη περίοδο του 2009. Η μεγαλύτερη μερίδα του διεθνούς Τύπου μας κατηγορεί βάσει των όσων έλεγε τότε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εις βάρος της χώρας. Λίγοι αντελήφθησαν ότι στην πραγματικότητα τα δημόσια οικονομικά μας δεν διέφεραν και τόσο από τα συμβαίνοντα στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Αλλά ότι ο κ. Παπανδρέου τα «φούσκωσε» σκόπιμα, επειδή ο ίδιος είχε εκτεθή με τις δηλώσεις ότι «λεφτά υπάρχουν» και έπρεπε να καλύψη τα προεκλογικά ψεύδη.
Ετσι λοιπόν, άρχισε η καταστροφή. Οταν ένας Πρωθυπουργός μιλάει με τέτοιον τρόπο γιά την χώρα του, την διασύρει ως αναξιόπιστη και δίδει την εντύπωση στους δανειστές της ότι είναι κατ’ ουσίαν πτωχευμένη, μοιραίως έπονται τα χειρότερα. Ο εφιάλτης τον οποίο έζησε και εξακολουθεί να ζή ο ελληνικός λαός κατά την τελευταία διετία είναι προϊόν των απιστεύτων χειρισμών της Κυβερνήσεως Παπανδρέου. Οπως αναφέρει το άρθρο, μέσα σε δύο χρόνια ο Πρωθυπουργός κατέστρεψε μία χώρα. Και θα απαιτηθούν δεκαετίες γιά να επιστρέψουν οι Ελληνες εκεί που ήταν.
(από την εφημερίδα "ΕΣΤΙΑ", 27/01/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια: