Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012


Περιγραφή: Περιγραφή: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTT2Mfao1hthf7J429zMf0cn4NwrZ3tRO2CM_lG_YMchrL1gpy2                                                                               Αθήνα,7/2/2012
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
                             ΝΠΔΔ
                      


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τα αναγραφόμενα στις εφημερίδες για το μνημόνιο στην υγεία, ο πρόεδρος  του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος  Αμπατζόγλου δήλωσε τα εξής :
« Είναι απορίας άξιον πως η κυβέρνηση  στοχοποιεί μόνον τον τομέα του Φαρμάκου (στόχος εξοικονόμησης1 δις από 1,1, δις) την στιγμή που η φαρμακευτική δαπάνη αντιπροσωπεύει μόνο το 25 % των συνολικών δαπανών υγείας. Σημειώνουμε ότι από αυτό το 25% , το ήμισυ  περίπου αφορά την δημόσια και το υπόλοιπο την ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη.
Επισημαίνουμε ότι ο συνολικός στόχος για δημόσια φαρμακευτική δαπάνη 2,88 δις δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον ΦΠΑ , ο οποίος είναι δημόσιο έσοδο , ούτε και την δαπάνη για φάρμακα μέσω νοσοκομείων και φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ , η οποία είναι νοσοκομειακή δαπάνη με βάση τις οδηγίες του ΟΟΣΑ και της EUROSTAT.»
Ο κ. Αμπατζόγλου κατέληξε : «Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση και το υπουργείο προσπαθούν να καταστρέψουν τα φαρμακεία . Είναι βέβαιο ότι θα μας βρουν μαχητικά αντίθετους . Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την φαρμακευτική περίθαλψη , τον ρόλο μας , την επιστήμη μας και την επιβίωσή μας»


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: