Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ 0,6% ΤΟΥ ΑΕΠ ΑΠΟ ΤΟ 0,4 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (ΤΟ ΑΕΠ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΣΤΑ 180 ΔΙς) ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για να λυθούν τα προβλήμματα στο χώρο της υγείας , εκτός από την εξάλειψη της καθε είδους σπατάλης και...χωσειάς (χωσειά= καθε είδους μαύρη  αμοιβή που χρεώνεται σε αυτόν) το κυριότερο είναι να λυθεί το ζήτημα της επαρκούς χρηματοδότησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ώστε αυτός να καταστεί ικανός  να πληρώνει στην ώρα του τους παρόχους υπηρεσιών υγείας και τους φαρμακοποιούς και οι ασφαλισμένοι του να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες από ικανοποιημένους επαγγελματίες υγείας.
Μπροστά σε αυτή τη διαπίστωση ο καθηγητής Κυριόπουλος έκανε την παραπάνω πρόταση με την ευκαιρία ειδικής ημερίδας για τα οικονομικά της υγείας.
Η πρόταση αυτή αυτούσια ή μετά από επεξεργασία μπορεί να γινει αφετηρία διαλόγου το καταστάλαγνα του οποίου να είναι η εξεύρεση πόρων ώστε η χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να φθάσει στο 0,6% του ΑΕΠ.που κρίνεται επαρκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: