Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

εφαρμογή του νόμου που υποχρεώνει τις εταιρίες σε 60 ημέρες πίστωσης.?Ενημέρωση για την εφαρμογή του νόμου που υποχρεώνει τις εταιρίες σε 60 ημέρες πίστωσης.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
   όπως είναι γνωστό εγώ προσωπικά και η Κίνηση Νέων Φαρμακοποιών με επιστολές αλλά και με συγκέντρωση υπογραφών ζητήσαμε επίμονα να εφαρμοστεί η αγορανομική διάταξη του Υπουργείου Υγείας που υποχρεώνει τις φαρμακευτικές εταιρίες να παρέχουν πίστωση 60 ημερών προς τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία και ζητήσαμε από το Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης να προβεί σε ενέργειες προς αυτό το σκοπό. Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών το Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης  απέστειλε επιστολές προς τις εταιρίες ζητώντας την εφαρμογή του νόμου και σε περίπτωση αρνητικής απάντησης να σταματήσει τον εφοδιασμό εφόσον δεν τηρείται η νομοθεσία. Όπως γνωρίζεται η αρχή έγινε με την εταιρία Janssen, η οποία και τελικά απεδέχθει να τιμολογήσει με 60 ημέρες πίστωσης. Προσωπικά, συγχαίρω το πρόεδρο του ΣΥ.ΦΑ. που ενήργησε προς αυτή τη κατεύθυνση και ελπίζω να συνεχίσει με τον ανάλογο ζήλο και με τις υπόλοιπες εταιρίες που δεν εφαρμόζουν το νόμο, όπως το Δ.Σ. τον έχει εξουσιοδοτήσει.
Από την άλλη πλευρά όμως δεν είδα τις προσπάθειες του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης να τις ακολουθούν και άλλοι μεγάλοι συνεταιρισμοί. Πρόεδροι συνεταιρισμών δυστυχώς δεν αντέδρασαν ανάλογα. Το χειρότερο όμως είναι ότι πρόεδροι με αριστερές καταβολές και επαναστατικές αντιλήψεις συνεχίζουν να σκύβουν το κεφάλι απέναντι στο ισχυρό κεφάλαιο. Που είναι λοιπόν όλοι αυτοί που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μετόχων ? Γιατί υπάρχει το συνεταιριστικό κίνημα και γιατί το επικαλούνται μόνο κατά το δοκούν ? Που είναι η ΟΣΦΕ ?
Περιμένω με αγωνία τις πράξεις τους και με ακόμα μεγαλύτερη  την απάντησή τους.

Χρήστος Ξανθόπουλος 
Μέλος Δ.Σ. ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης 
Φαρμακοποιός
Μετεκπαιδευθείς στο Τμήμα Ψυχολογίας ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: