Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Γ.Σ. Π.Φ.Σ 10/11/12 - Τι πραγματικά έγινε! Η αλήθεια που θα προκαλέσει πολλούς. Πηγή: PHARMA TEAM: Γ.Σ. Π.Φ.Σ 10/11/12 - Τι πραγματικά έγινε! Η αλήθεια που θα προκαλέσει πολλούς.

Pharma Team: Ως φαρμακευτικό ιστολόγιο αποφεύγουμε τον συχνό σχολιασμό και μένουμε μακριά από τον λαϊκισμό παραθέτοντας τις ειδήσεις όπως βγαίνουν στην επικαιρότητα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως και λόγω του ότι παρευρεθήκαμε στην Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. στις 10/11/2012 δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το παρακάτω κείμενο που βγήκε ως επίσημη ανακοίνωση-ψήφισμα της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. Το κείμενο το οποίο και υπερψηφίστηκε προέξυψε ως μια συναινετική πρόταση μέσα από σύνθεση των δύο κύριων απόψεων. Απουσιάζει όμως η λέξη ΕΦΟΣΟΝ!



Για την πρώτη περίπτωση, η 24ωρη απεργία θα γίνει εφόσον στην συζήτηση που αφορά το Μεσοπρόθεσμο θίγονται κέραια συμφέροντα φαρμακευτικού ενδιαφέροντος.
Μάλιστα πριν καν στεγνώσει το μελάνι του ψηφίσματος, και τις δήθεν απειλές για το φαρμακευτικό επάγγελμα έγινε γνωστό ότι καμία νομοθετική πρωτοβουλία δεν ήταν ή είναι σε εξέλιξη στην Βουλή διαψεύδοντας τις παραπλανητικές τοποθετήσεις που διατυπώθηκαν από τον επικεφαλής της κίνησης των συγκεκριμένων φαρμακοποιών.
Για την δεύτερη περίπτωση η 48ωρη απεργία θα γίνει εφόσον το χρονοδιάγραμμα πληρωμών εκτροχιαστούν σημαντικά από πέρα από τις καταληκτικές ημερομηνίες του προσωρινού χρονοδιαγράμματος πληρωμών.

Η απουσία αυτής της λέξης καθιστά τις κινητοποιήσεις δεδομένες άσχετα εάν υπάρχει μείζων λόγος για να πραγματοποιηθούν ή όχι, δίνοντας έτσι πολιτική χροιά στις δράσεις μας.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΦΣ
Η δημόσια υγεία διαρκώς υποβαθμίζεται.
Οι Φαρμακοποιοί μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και τους εκπρόσωπους εργαζομένων και συνταξιούχων πρέπει να οικοδομήσουν ένα μέτωπο για την υπεράσπιση της Δημόσιας υγείας και την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.
Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 0,5% του ΑΕΠ για το 2013 και 0,4% για το 2014 σε συνδυασμό με την ύφεση οδηγεί σε ανεπάρκεια πόρων του ΕΟΠΥΥ και συνεπώς σε υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης προς τους Έλληνες πολίτες.
Τα φαρμακεία είναι σε δεινή θέση.
Προκειμένου να λειτουργήσουν και να προμηθεύσουν με φάρμακα τους ασφαλισμένους, δανείζονται χωρίς να πληρώνονται, πληρώνουν φόρους και ΦΠΑ επί μη εισπαραχθέντων.
Την κατάσταση αυτή επιβαρύνει η εξωφρενική απαίτηση του ΕΟΠΥΥ να εισπράττει έκπτωση ενώ δεν έχει πληρώσει εντός συμβατικών ημερομηνιών.

Η πλήρης αποπληρωμή των οφειλομένων για τα οποία υπάρχει συγκεκριμένη κυβερνητική δέσμευση αλλά και η αποπληρωμή των χρεών όλων των εντασσομένων στον ΕΟΠΥΥ ταμείων είναι απαραίτητη προϋπόθεση επιβίωσης για τα φαρμακεία
Επιμένουμε για τον συμψηφισμό με την Εφορία και ζητάμε να μην υπάρχει εξοντωτική φορολογία.


Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε

24ωρη πανελλαδική απεργία την ημέρα της συζήτησης στην Βουλή για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου που αφορούν στην Υγεία (θα ενημερωθείτε εγκαίρως)
48ωρη πανελλαδική απεργία στις 26 και 27 Νοεμβρίου και Γενική Συνέλευση που θα εκτιμήσει την πορεία των πληρωμών και όλο το διεκδικητικό πλαίσιο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια: