Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Φ.Σ






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

                                                          Αθήνα,             20/11/2012                             

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

 




                                            ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Για απαράδεκτες μεθοδεύσεις και «λαθροχειρία» στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου , καταγγέλλει ο ΠΦΣ την κυβέρνηση, μετά την αυτοαναίρεση της, με την κατάργηση του νόμου 4093/2012 (νόμος Στουρνάρα) που αφορά το rebate.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προετοιμάζεται να προσφύγει κατά της μεθόδευσης αυτής στην Ελληνική Δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Συγκεκριμένα μέχρι τώρα ο Νόμος προέβλεπε να δίνουν τα φαρμακεία rebate (έκπτωση) στον ΕΟΠΥΥ εφόσον ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πλήρωνε εμπρόθεσμα
Τώρα που ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει ΠΟΤΕ εμπρόθεσμα ζητούν από τα φαρμακεία να πληρώσουν rebate αναδρομικά από 1/1/2012!! Η αναδρομική αυτή έκπτωση (rebate) αποτελεί έκτακτο “χαράτσι” που θα επιβαρύνει τα φαρμακεία από 5.000 μέχρι 50.000 ευρώ ανάλογα με τον τζίρο τους
«Η μεθόδευση αυτή είναι εμπαιγμός! Η πρωτοφανής αυτή διάταξη δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τους φαρμακοποιούς» τονίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Θόδωρος Αμπατζόγλου. «Δεν φθάνει που μας κρατάνε απλήρωτους, μας ζητούν και χρήματα που δεν δικαιούνται. Απαράδεκτα πράγματα»
Για τους λόγους αυτούς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος
-    Καταφεύγει άμεσα στην δικαιοσύνη για να ακυρώσει αυτήν την μεθοδευμένη, απαράδεκτη και αντισυνταγματική διάταξη.
-       Καταγγέλλει αυτόν τον τρόπο νομοθέτησης σαν αντισυνταγματικό και αντικοινοβουλευτικό
-     Τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό να αλλάζουν οι νόμοι «σαν τα πουκάμισα» ερήμην της Βουλής  και να επιβαρύνονται διαρκώς οι ίδιοι και οι ίδιοι.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις  στις 14.00 το μεσημέρι της Τετάρτης 21/11/2012 συνεδριάζει το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. για να λάβει αποφάσεις.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ



                                                                                                                                                 



Δεν υπάρχουν σχόλια: