Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη


ΠΈΜΠΤΗ, 1 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2012

Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αποφάσισε να συμμετάσχει ο κλάδος στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις διατάξεις του μνημονίου.Οι φαρμακοποιοί ενδέχεται να κλιμακώσουν την αντίδρασή τους, σε περίπτωση που δεν τηρηθεί από τον ΕΟΠΥΥ το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των χρεών.
Η διοίκηση του Οργανισμού έχει πιστώσει τους λογαριασμούς των φαρμακοποιών με 165 εκατομμύρια ευρώ, έναντι των οφειλών του Ιουλίου και έχει δεσμευτεί ότι θα καταβάλει το υπόλοιπο ποσό σε δύο δόσεις (5 και 15 Νοεμβρίου).

Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί τηρούν στάση αναμονής. Στο πρώτο δεκαπενθήμενο Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του ΠΦΣ, με τη συμμετοχή των προέδρων όλων των συλλόγων.
Θα εξεταστεί η συνέπεια τήρησης του χρονοδιαγράμματος πληρωμών και τις υπόλοιπες εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο, ώστε να οργανωθούν ενιαία πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Διαμαρτυρίες

Στο μεταξύ, το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) καταγγέλλει ότι δέχεται παράπονα από ασφαλισμένους, οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σωστά:
'Καθημερινά δεχόμαστε διαμαρτυρίες, τόσο από ασφαλισμένους όσο και από φαρμακοποιούς – μέλη μας, οι οποίοι εκτός του ότι με δυσκολία βρίσκουν πλέον τα φάρμακα τους, καλούνται και να πληρώσουν επιπλέον χρήματα για την χορήγησή τους'. 
Αναφέρει, δε, ενδεικτικά την περίπτωση του ασφαλισμένου Γ.Π., κατοίκου Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος απευθύνθηκε σε φαρμακείο, ώστε να εκτελέσει συνταγή που ανέγραφε το ένα γενόσημο του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος ARVECAP.
Ανακάλυψε ότι το γενόσημο αυτό δεν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά και θα έπρεπε να πάρει το πρωτότυπο ARVECAP, για το οποίο θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 15 ευρώ περίπου. 
Σύμφωνα με τον ΦΣΑ, το ερώτημα που τίθεται, είναι, όταν δεν κυκλοφορεί γενόσημο αλλά μόνο πρωτότυπο, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να πληρώσει επιπλέον χρήματα; 
Στην σημερινή εποχή κάτι τέτοιο πράγματι δημιουργεί τεράστια προβλήματα και επιβαρύνει επιπλέον, το ήδη πενιχρό εισόδημα των Ελλήνων.
www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: