Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Θ. ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Περισσότερες εποικοδομητικές προτάσεις και λιγότερα συνθήματα ζήτησε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ.
Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2012:
«Συστράτευση όλων των φαρμακοποιών σε κοινούς αγώνες στις συνθήκες της Μνημονιακής κόλασης που πλήττει και τον φαρμακευτικό κλάδο», ζήτησε από όλους τους Φαρμακοποιούς, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στην κεντρική εισήγησή του στη Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ.
Ο κ. Αμπατζόγλου ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε στιγμή θιγεί θεσμικό ζήτημα  ή το ποσοστό κέρδους, ο κλάδος θα ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ακόμη όσον αφορά τις πληρωμές δήλωσε κατηγορηματικά , ότι το χρονοδιάγραμμα δεν πρέπει να «ξεχειλώσει» άλλο, γιατί τα φαρμακεία δεν αντέχουν. Θα πρέπει δηλαδή μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου να έχει πληρωθεί και ο Αύγουστος. «Σε αντίθετη περίπτωση» τόνισε χαρακτηριστικά ,  «θα εγκαλέσουμε τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και θα ζητήσουμε τόκους υπερημερίας από τη  1η ημέρα καθυστέρησης και θα ξεκινήσει πανελλαδική κινητοποίηση.»
Όσον αφορά το rebate διευκρίνισε , ότι παραμένει το ίδιο με αυτό που ίσχυε. Μόνο για τα «ακριβά» φάρμακα (παρ.2 άρθρ.12 του ν. 3816/2010) θεσπίζεται rebate 5%, το οποίο τα χαρακτήρισε απαράδεκτο. Ακόμη εξέφρασε την διαπίστωση ότι είναι ασύμφορο πλέον και ζημιογόνο να διακινούνται αυτά τα φάρμακα, από τα φαρμακεία.
Τέλος ξεκαθάρισε ότι αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο η απαράδεκτη  και αντισυνταγματική ρύθμιση για αναδρομικόrebate από 1/1/2012. Εάν η διάταξη  αυτή παρέμενε σε ισχύ , είπε χαρακτηριστικά , το κάθε φαρμακείο θα επιβαρυνόταν με πολλές χιλιάδες ευρώ. Η ρύθμιση αυτή αποσύρθηκε.
Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. ζήτησε την βοήθεια όλων. «Θέλω να ακούσω όλες τις προτάσεις . Ότι κάνουμε να το κάνουμε όλοι μαζί. Θέλω την ενεργό βοήθεια όλων. Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά. Αυτό έχει ανάγκη ο κλάδος» είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.
«Θα αντέξουμε. Με απώλειες αλλά θα αντέξουμε. Δεν θα μας εξοντώσουν» κατέληξε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: