Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΠΦΣ : ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ




Προς
Τους Φαρμακευτικούς  Συλλόγους
Της χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το προσχέδιο Νόμου «Περί διαρθρωτικών αλλαγών στην υγεία» μετατράπηκε σε σχέδιο νόμου και εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 14/12/2010, αφού προηγουμένως τροποποιήθηκε προς το χειρότερο.
Συγκεκριμένα καθορίζεται ότι τα Σάββατα θα λειτουργούν ΟΛΑ τα φαρμακεία τις ώρες 8.00 με 14.30 μ.μ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η διάταξη αυτή καθώς και η προηγούμενη (περί 40%- 100%), βρίσκει τελείως αντίθετο τον Π.Φ.Σ. για τους λόγους που αναφέραμε σε προηγούμενη ενημέρωση μας , καθώς φαίνεται ότι προετοιμάζεται η εναρμόνιση των ωρών λειτουργίας των φαρμακείων με τις αντίστοιχες των super markets.
Πρέπει επίσης να έχετε υπόψιν ότι στην διαμόρφωση της τροποποίησης αυτής ο Π.Φ.Σ. ήταν κατηγορηματικά αντίθετος και ξεκάθαρος από την αρχή των διαβουλεύσεων με το Υπουργείο .
Ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος φέρει ακέραια την ευθύνη για την παντελή έλλειψη διαβούλευσης επί του προσχεδίου όπως επισήμως είχε δεσμευθεί ότι θα κάνει και παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας , δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία ανταπόκριση από μέρους του.
Ο Π.Φ.Σ. διακηρύσσει προς κάθε πλευρά ότι δεν θα δεχθεί τετελεσμένες αποφάσεις που υπαγορεύονται από γνωστά οικονομικά κέντρα, με αποκλειστικό κίνητρο την άλωση του φαρμακείου και την μετατροπή της φαρμακευτικής περίθαλψης του ελληνικού λαού σε μονοπωλιακό κερδοσκοπικό μηχανισμό.
Ο Π.Φ.Σ. δεν θα σταματήσει να διακηρύττει προς κάθε πλευρά ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό , δεν είναι οποιοδήποτε εμπόρευμα και στο χώρο της Υγείας δεν έχουν θέση οι αρχές της προσφοράς και ζήτησης με σκοπό το κέρδος.
Ο Π.Φ.Σ. θα συνεχίσει τις πιεστικές οχλήσεις του για συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας , για να καταστήσει σαφές ότι ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ, διαφορετικά θα προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΔΗΜ.ΒΑΓΙΩΝΑΣ                                                   ΔΗΜ.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: