Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Φ.Σ.Α.-Φ.Σ.Π προς Α.Λοβέρδο: «Επιδιώκουμε πλέον υπερωριακές αμοιβές και επιστημονικό επίδομα»

Με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και εν' όψει της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης στις 27 Δεκεμβρίου, οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής (Φ.Σ.Α.) και Πειραιά (Φ.Σ.Π.) επισημαίνουν για μία ακόμη φορά την αναστάτωση που επικρατεί στον κλάδο εξαιτίας των κυβερνητικών μέτρων και εξαγγελιών, τονίζουν το ρόλο και τη συμβολή των φαρμακοποιών στη δημόσια υγεία και στην εξοικονόμηση δαπανών για τα Ταμεία, διαμαρτύρονται για το θέμα που «προέκυψε» ξαφνικά σχετικά με το κληρονομικό και τις άδειες των φαρμακείων, καθώς και για τις πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών του ΟΠΑΔ που συνεχίζονται όπως και πριν και ανακοινώνουν ότι εξαιτίας της κατάστασης αυτήςοι Σύλλογοι θα επιδιώξουν τη νομοθέτηση υπερωριακών αμοιβών και επιστημονικού επιδόματος στους φαρμακοποιούς, ως μέτρο εναρμόνισης με ό,τι ισχύει στις χώρες της Ε.Ε.


"Αθήνα, 22/12/2010

Αξιότιμε κε Υπουργέ


Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά εν όψει της κοινής Γενικής τους Συνέλευσης που θα γίνει στις 27 Δεκεμβρίου 2010 με θέμα « Κινητοποιήσεις του κλάδου» θα ήθελαν να αναφερθούν στα εξής:

Τους τελευταίους 7 μήνες οι φαρμακοποιοί αντιλαμβανόμενοι την δεινή κατάσταση της χώρας και των ασφαλιστικών ταμείων, από θέση αποδέχθηκαν σειρά αποφάσεων και μέτρων, τα οποία εν γνώσει τους επέφεραν τεράστια οικονομική ζημιά στα φαρμακεία τους.

Εναρμονισμένοι πλήρως με τις οδηγίες, τις διατάξεις και τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και εξαιρούμενοι από την οδηγία 123, και με δύο πρόσφατες αποφάσεις της ολομέλειας του Α.Ε.Δ, δεν κατανοούμε μετά την μέχρι σήμερα προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο, γιατί πρέπει να εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σ' ένα νόμο με τα όποια κλειστά επαγγέλματα.

Ο χωρίς κατάληξη συνεχής διάλογος, δημιουργεί στην ήδη ζοφερή κατάσταση του χώρου μας, εργασιακή αναστάτωση και ανασφάλεια, κάτι που οδήγησε στην αγωνιώδη συγκέντρωση της Δευτέρας, αλλά και στην εξαγγελία κινητοποιήσεων.

Κε Υπουργέ

Πως είναι δυνατόν, μετά από 7 μήνες διαβεβαιώσεων, στην τελευταία συνάντηση, με πλήρη ανευθυνότητα ο Γεν. Γραμματέας κ. Δημόπουλος επικαλούμενος ανύπαρκτο Γερμανικό μοντέλο που δεν υφίσταται, να σας παραπλανεί, να βάζει θέμα αδειών και να θέτει εν αμφιβόλω τη φερεγγυότητα των μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεων.

Κε Υπουργέ

Προτείναμε και συμφωνήσαμε στην έκπτωση 1% επί των τιμολογίων για τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Αποδεχθήκαμε και υλοποιούμε την διεύρυνση του αριθμού των φαρμακείων που λειτουργούν τα Σάββατα σε ποσοστό 20% των υπαρχόντων και αναγκαστήκαμε να μείνουμε για άλλη μια φορά απλήρωτοι, αφού μεταφέρατε την εξόφλησή μας από τον ΟΠΑΔ στο νέο χρόνο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες 12.000 φαρμακεία στη ελληνική επικράτεια με την μικρότερη αναλογική κερδοφορία στην Ευρώπη, που είναι συνάρτηση του ποσοστού κέρδους και της κατά φαρμακείο αναλογίας κατοίκων, επιδιώκουμε πλέον για τα μέλη μας, τον εναρμονισμό με όσα ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή την υπερωριακή αμοιβή για τα Σάββατα και τις διανυκτερεύσεις καθώς και επιστημονικό επίδομα.

 Κε Υπουργέ

Την ύστατη στιγμή, όπως έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ο κλάδος των φαρμακοποιών, οφείλει και επιθυμεί να παραμείνει υποστηρικτής της δημόσιας υγείας και των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως έχουμε ήδη αποδείξει και με την πλήρη υποστήριξη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αυτό όμως εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική σας βούληση”.

Πηγή: www.f-kosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: