Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Φ.Σ.Α.-Φ.Σ.Π.: Επιστολή προς τον Π.Φ.Σ.

"Αθήνα, 22/12/2010
Κύριοι Συνάδελφοι

Μέχρι σήμερα στηρίξαμε τον διάλογο που ο Π.Φ.Σ. είχε με τον Υπουργό Υγείας αλλά και κάθε άλλο φορέα.
Οι βελτιωμένες προτάσεις σας προς τον Υπουργό Υγείας που αφορούν τους συντελεστές του rebate, το 20% του Σαββάτου, τις πληρωμές του ΟΠΑΔ και η διάθεση του Υπουργού ότι υπάρχει προοπτική προσέγγισης με αμοιβαίες υποχωρήσεις, μας δημιουργούν για πολλοστή φορά την αίσθηση ότι έχετε χάσει το μέτρο του κινδύνου για τον κλάδο και ότι συνεχίζετε να διολισθαίνετε.

Η όποια απόφαση σας για κινητοποιήσεις μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου δημιουργεί μείζον θέμα, όταν όλοι γνωρίζουν ότι το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί μέχρι τις 15-1-2011 και θα έχει προηγηθεί σίγουρα του νομοσχεδίου που αφορά το Υπουργείο Υγείας.

Είναι περίεργο να μην αντιλαμβάνεσθε το πόσο μικραίνουν τα περιθώρια κινητοποιήσεων και πόσο εύκολα θα αποδεχθούμε πλέον τετελεσμένα γεγονότα.

Συνάδελφοι

Κάθε αναφορά του κλάδου μας στο πολυνομοσχέδιο είναι ταφόπλακα για το μέλλον, όταν ο εκάστοτε Υπουργός Υγείας με Προεδρικά Διατάγματα ή Υπουργικές αποφάσεις θα μπορεί να εξυπηρετεί τα όποια συμφέροντα τον πιέζουν.

Αφού ούτε εσείς, ούτε ο Υπουργός εγγυώνται το μέλλον και τις εξελίξεις, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά αναλαμβάνουν να καθορίσουν το δικό τους χρόνο κινητοποιήσεων αλλά και των όποιων μελλοντικών διαπραγματεύσεων.

Καλά Χριστούγεννα και καλούς αγώνες”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: