Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΠΦΣ: ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Προς
Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους
της Χώρας

Συνάδελφοι ,
Δόθηκε στη δημοσιότητα το προσχέδιο Νόμου με θέμα ‘’Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας ‘’, στο οποίο περιλαμβάνεται  διατάξεις που αφορούν στα φαρμακεία .
Ο Π.Φ.Σ εκφράζει την έντονη αντίθεση του στις διατάξεις αυτές διότι :
1. Καθιερώνεται πολύ υψηλό rebate για τα φαρμακεία, αναλογικά πολύ υψηλότερο από αυτό που ορίζεται για τη Φαρμακοβιομηχανία και το οποίο προστίθεται στα μέχρι τώρα ληφθέντα μέτρα που έχουν οδηγήσει σε μείωση των ακαθαρίστων εσόδων των φαρμακείων κατά 35-40%.
2 Επιβάλλεται υποχρεωτική λειτουργία του 40-100%των φαρμακείων το Σάββατο χωρίς καμία λογική εξυπηρέτησης υγειονομικών αναγκών της χώρας ,προς όφελος οικονομικών συμφερόντων που μεθοδεύουν την  άλωση του χώρου της Υγείας .
3 Επιβάλλεται μείωση του μεικτού κέρδους, των φαρμακαποθηκών συμπεριλαμβανομένων των Συνεταιρισμών κατά 32,5% (από 8%σε 5,4%) προς  όφελος των  φαρμακοβιομηχάνων , οι οποίοι κατ’αυτόν τον τρόπο συμψηφίζουν και με τον Νόμο από την πίσω πόρτα το rebate που δήθεν θα καταβάλλουν και μέχρι τώρα με διάφορα τεχνάσματα απέφυγαν .
Ο Π.Φ.Σ  θα επιδιώξει άμεσο διάλογο με την κυβέρνηση για να αποτρέψει τη λογική των πολλαπλών κτυπημάτων κατά του φαρμακείου,  όπως αυτά προκύπτουν από το προσχέδιο Νόμου
Σας καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση προκειμένου να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια αφανισμού του ελληνικού φαρμακείου .
Από πλευράς Π.Φ.Σ  θα υπάρχει συνεχή και αδιάκοπη ενημέρωση προς όλους τους Συλλόγους, την οποία ενημέρωση θα πρέπει να καταστήσετε γνωστή στα μέλη σας
Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   

ΔΗΜ .ΒΑΓΙΩΝΑΣ                            ΔΗΜ.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: