Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ -ΑΠΟΨΗ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ"

  Συνάδελφοι, εκπρόσωπος της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ φαρμακοποιών  ΠΦΣ και ΦΣΑ δεν συμμετείχε στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας  κ. Λοβέρδο.  Όχι  με δική μας ευθύνη, εμείς ήμασταν εκεί αλλά εκτός υπουργείου με τους εκατοντάδες συναδέλφους ΦΣΑ και ΦΣΠ. Η πληροφόρηση που έχουμε είναι μεν έμμεση,  αλλά έχουμε άποψη. Άλλωστε εδώ και καιρό μιλάμε για την απειλή της απελευθέρωσης ως κύριο θέμα σχεδιασμού και κινητοποίησης του κλάδου και μας κατηγόρησαν για κινδυνολογία.  Υπάρχουν πράγματι πιέσεις για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος μας και σταθερός στόχος συμφερόντων  είναι η δημιουργία φαρμακείων  στα  super markets. Σήμερα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μέσα στην κυβέρνηση γι αυτό το θέμα, παρότι η απόφαση του Ε.Δ είναι ξεκάθαρη. Φαίνεται πως κάποια μεγάλα οικονομικά συμφέροντα μας έχουν επιλέξει ως χώρα εφαρμογής ειδικών σεναρίων.
 Επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε, για την χθεσινή 20/12 συνάντηση, στο blog μας 2 ανακοινώσεις και ένα δημοσίευμα που επί της ουσίας δεν διαφέρουν. Τη ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΠΦΣ, του ΦΣΑ και το δημοσίευμα του έγκριτου δημοσιογράφου θεμάτων υγείας και παρόντα, στην ανοιχτή στον τύπο συνάντηση, κ. Βασίλη Βενιζέλου από το avgi.gr. Μπορεί λοιπόν ο κάθε συνάδελφος να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Δικό μας είναι, ότι στα θέματα REBATE και ωραρίου και λιγότερο πιθανό στους ΣΥΦΑ, ίσως υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές.  Στο θέμα της άδειας που τώρα άνοιξε δημόσια το θέμα ακόμα δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη. Εξαρτάτε πολύ και από την στάση όλων μας. Και εκεί βρίσκονται οι διαφορές που ανέκυψαν μετά την συνάντηση και η εσωτερική ένταση που κακώς δημιουργήθηκε έξω από το υπουργείο . Δεν υπάρχουν    «προδότες και πουλημένοι» , άλλωστε με ποιο κέρδος. Είναι μια αντίληψη της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΠΦΣ που χρόνια την λέμε. Δεν πιστεύει στην μαζική αντίδραση και διεκδίκηση των συναδέλφων να μην περάσουν τα μέτρα ή έστω με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος. Είναι πιστοί  στην θεωρία του καλού παιδιού που δεν πιστεύει στην ενεργοποίηση και κινητοποίηση των συναδέλφων αλλά αν καθίσουμε καλά θα μας κάνουν κάποιες αλλαγές. Π.χ τώρα προτείνουν για το rebate το 8% να γίνει 6% , να υπάρχει και 0% για μικρότερο τζίρο κλπ το ίδιο με την μείωση παλιότερα 1998, του ποσοστού κέρδους, τα υψηλού κόστους κλπ. Είναι χαρακτηριστικό ενώ ήταν γνωστά όλα αυτά εδώ και καιρό δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός από πλευράς ΠΦΣ παρόλες τις δικές μας πιέσεις.  Απέναντι σε αυτό είναι η αντίληψη που έχει γίνει καθεστώς στον ΦΣΑ και σε άλλους τοπικούς ΦΣ.(διαβάστε τα σχετικά ψηφίσματα).Αντιδρούμε, κινητοποιούμαστε,  απεργούμε κλπ μέσα από ΓΣ , ασκούμε κάθε είδους πίεση για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θυμηθείτε πως διαφυλάξαμε το ποσοστό κέρδους το 1998, το 67/2000, το 3%,  τη θεσμοθέτηση επί υπουργίας κ. Φλωρίδη των 45 ημερών πληρωμής στον ΟΠΑΔ, τις συνεχείς πιέσεις για αυτό  κλπ πράγματα γνωστά. Χαρακτηριστικό η δημόσια διαφωνία ΠΦΣ-ΦΣΑ ενώπιον του κ. Λοβέρδου και ΜΜΕ για την ειρηνική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο , εκατοντάδων φαρμακοποιών χωρίς πανώ κλπ Ήδη ο ΦΣΑ μαζί με τον ΦΣΠ κάλεσαν για την Δευτέρα 27/12 κοινή ΓΣ στις 5μ.μ στο ΚΑΡΑΒΕΛ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ
Συνάδελφοι ,  τα θέματα που τέθηκαν απειλούν την βιωσιμότητα χιλιάδων μικρομεσαίων φαρμακείων. Ακόμη και των συναδέλφων εκείνων, δεν είναι πάνω από 5-10%, που πιέζουν– έκαναν και  ειδική συνάντηση μεταξύ τους – για άνοιγμα τα Σάββατα, γιατί βλέπουν το τυρί αλλά όχι τη φάκα. Θα επαναλάβουμε την πάγια άποψη μας, που σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Το ελληνικό φαρμακείο θα επιζήσει ως χώρος παροχής υπηρεσιών Υγείας  και συναφών ειδών και όχι ως ένα ακόμη κατάστημα που θα έχει και φάρμακα.
 Τέλος την Δευτέρα 20/12 το βράδυ, μετά την συνάντηση , συνεδρίασε  το ΔΣ του ΠΦΣ και ενημερώθηκε για την συνάντηση και την ένταση που δημιουργήθηκε μετά απέξω. Δεν πάρθηκαν αποφάσεις,  γιατί οι της επαρχίας μόλις που προλάβαιναν τα αεροπλάνα, επισημάνθηκε όμως από τους περισσότερους ,ότι σε αυτή τη δύσκολη φάση πρέπει πάση θυσία να υπάρξει ενότητα.
  Έγινε όπως ήταν προγραμματισμένη αλλαγή, μετά από 25 χρόνια στη θέση του προέδρου του Δ.Σ του ΠΦΣ. Ο κ. Βαγιωνάς παραιτήθηκε και στη θέση του με 11 υπέρ και 4 λευκά  εκλέχτηκε νέος πρόεδρος ο κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου. Η άποψη μας για όσους ενδιαφέρονται ήταν « καλή επιτυχία στο έργο του νέου προέδρου αλλά εμείς είμαστε υπέρ του ενωτικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου και όχι απλά στην αλλαγή προέδρου και αφού δεν θέλετε το πρώτο ψηφίζουμε λευκό, όπως κάναμε και στην εκλογή του κ. Βαγιωνά». Για την ιστορία λευκό ψήφισαν όπως δημόσια δήλωσαν οι κ.κ  Αναστασάκης , Παπαδόπουλος, Χαρός και Καβαλάρης.

ΜΕΤΑ   ΑΠΟ  ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ
Στόχος τους είναι:
• Η εξαθλίωση του Ελληνικού Φαρμακείου
• Η εξαφάνιση των Συνεταιρισμών
• Η υπαλληλοποίηση του επιστημονικού δυναμικού
• Η υποταγή του κλάδου στους κερδοσκόπους
• Η εδραίωση των συμφερόντων των πολυεθνικών
• Η εξαφάνιση του Φαρμακείου της γειτονιάς
• Η ίδρυση αλυσίδων με πολυεθνικά κεφάλαια
Το μεγαλύτερο θύμα αυτής της εξέλιξης θα είναι ο ασθενής και ο ασφαλισμένος πολίτης.
• Μαζί με τον πολίτη είμαστε σαν κλάδος στην ίδια πλευρά του ποταμού
• Απέναντι είναι όσοι σχεδιάζουν τέτοιου είδους λύσεις και έχουν ονοματεπώνυμο

Η ώρα της αλήθειας είναι ΤΩΡΑ!
• Υπερασπιζόμαστε τον Κοινωνικό ρόλο του Φαρμακείου
• Υπερασπιζόμαστε την Επιστημονική μας Αξιοπρέπεια
• Υπερασπιζόμαστε το Συνεταιριστικό μας Κίνημα
• Υπερασπιζόμαστε το Ποιοτικό Φάρμακο

Στηρίζουμε τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Δεν εξαιρείται κανείς από την λαίλαπα αυτών των μέτρων και κανείς δεν πρέπει να λείψει από τις κινητοποιήσεις του Κλάδου!
                                                               ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ φαρμακοποιών

Δεν υπάρχουν σχόλια: