Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ http://www.opengov.gr/yyka/?p=53#comments ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΣχέδιο Νόμου «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 34

5 Δεκεμβρίου 2010, 20:56 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΛΕΒΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 34 ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ XAΡAKTHΡA ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΕΠΙΚΥΡΩΠΟΙΗΜΕΝΟ» ΜΝΗΜΟΝΙO ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙA ΤΟ 2012 «ΚΑΤ΄ΑΠΟΚΟΠΗ» ΑΜΟΙΒΗ(ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ?) ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ (MARGIN) ΚΕΡΔΟΥΣ . ΟΠΟΤΕ ΟΨΟΜΕΘΑ ΤΟ 2012 ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ STATUS QUO.
ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟ REBATE ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ, ΑΠΟ ΑΠΟΨΗΣ ΤΖΙΡΟΥ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2012.
ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 35 ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ.ΙΣΩΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΣΗ (Η/Σ) ΤΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΟΣΤΕΙ ΤΟ REBATE ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ. ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ Η Η/Σ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.
ΑΡΘΡΟ 39 Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ.
ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 37 ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ)ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.
ΑΡΘΡΟ 36 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ . ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΑΥΤΗ .ΕΤΣΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΟΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ (ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Α.) ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.
ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ» ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΩΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΤΟΧΟΣ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟΣ . ΕΧΩ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΙΧΥΕ Η ΚΛΗΡΩΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΛΗΡΩΝΟΜΙΣΩ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΩ.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗ, ΑΠΟ ΚΑΤΙΟΝΤΑ Η ΠΡΟΣΩΠΟ Α΄ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΗ ΒΑΡΥΝΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΟΧΗ, ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ.
Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.
ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΑΠΟΤΟΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΗΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ .
ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 5-7 ΕΤΩΝ ,ΟΣΟ , ΔΗΛΑΔΗ,ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΡΕΝΕΣ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ . ΠΑΡΑ
ΛΗΛΛΑ ΟΣΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΔΟΧΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΙΣΟ ΜΕ ΤΡΙΣ ΕΩΣ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΙΑΙΟΥΣ ΤΖΙΡΟΥΣ.ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΠΑΓΙΩΝ , ΚΑΙ STOCK ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΛΕΒΑΣ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
25 Δεκεμβρίου 2010, 21:24 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΛΕΒΑΣ
ΛΗΣΜΟΝΗΣΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 38 ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΚΑΤΑ 2,5% ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ,ΙΔΙΩΣ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ, ΜΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΟΔΩΝ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ SERVIS ΠΡΟΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ..
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΕ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΤΥΧΗ ΑΥΤΗ . ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΤΕ , ΠΡΩΤΟ ΜΗ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΟ 2% ΜΕΤΑ ΦΟΡΩΝ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Η ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ π.δ. 88/2004 ( ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ  ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ROBOT ΡΑΟΥΛΟΔΡΟΜΟΙ ΡΑΦΙΑ  ΕΠΙΚΛΙΝΗ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ FIRST IN FIRST  OUT κ.λ.π.) ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΤΗΤΑΣ) ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΣΟ ,ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 85%.
ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΙΜΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΛΕΒΑΣ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: